Yozgat'ta Deprem Şehitleri Ormanı İçin Fidan Dikildi - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Deprem Şehitleri Ormanı İçin Fidan Dikildi

Yozgat’ta Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, ‘6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı’ oluşturularak fidan dikimi yapıldı. Deprem bölgesinden gelerek Yozgat’ta iskân edilen bazı aileler de hayatını kaybedenler anısına fidan dikti.

23.03.2023 12:54  Güncelleme: 13:02

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat'ta Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, '6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı' oluşturularak fidan dikimi yapıldı. Deprem bölgesinden gelerek Yozgat'ta iskan edilen bazı aileler de hayatını kaybedenler anısına fidan dikti.

Yozgat'ta 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında fidan dikim etkinliği düzenlendi. Etkinliğe bazı il yöneticileri ile Yozgat'ta geçici olarak iskan edilen depremzede vatandaşlar da katıldı. Katılımcılar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen bin 500 boylu çam fidanını toprakla buluşturdu.

"BUNLARI KAYBETTİKLERİMİZİN YERİNE DİKMEK İÇİN GELDİM"

Fidan dikimi için Nohutlu Tepesine gelen Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden Aliye Ceylan Cırık şunları söyledi:

"Ailemizde bir kayıp olmadı ama aile dostlarımız, akrabalarımız, hala çocuklarımız, hala torunlarımızı kaybettik. Bunları kaybettiklerimizin yerine dikmek için geldim, o niyetle. Kapımın zilini çaldıklarında yurtta, 'dedim tamam, bir ağacımız olsun' dedim. Keşke keşke olmasaydı."

"TABİAT İNSANI DEĞİŞTİRİR"

Malatya Yeşilyurt Yakınca köyünden Abdullah Çırak ise, "Bu imkanı moral olarak hazırladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Doğa, toprak insanları morallen de olsa beyin olarak da bir nebze moral olarak güzel bir şey yapar. Tabiat insanı değiştirir. Ağaç, orman insanı değiştir" dedi.

Yozgat\'ta Deprem Şehitleri Ormanı İçin Fidan Dikildi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Deprem Şehitleri Ormanı İçin Fidan Dikildi - Son Dakika


Advertisement