Yunusemre Belediyesi'nden Kutlu Doğum Programı - Son Dakika
Yerel

Yunusemre Belediyesi'nden Kutlu Doğum Programı

Yunusemre Belediyesi\'nden Kutlu Doğum Programı

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, ‘Asr-ı Sadetten Günümüze Kutlu Doğum’ programında konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, İslam âlemi olarak yaşanan sıkıntıların milli ve manevi değerlerin kaybedilmesinden kaynaklandığını belirtti.

13.04.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, 'Asr-ı Sadetten Günümüze Kutlu Doğum' programında konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, İslam alemi olarak yaşanan sıkıntıların milli ve manevi değerlerin kaybedilmesinden kaynaklandığını belirtti. Başkan Çerçi, "Hassasiyetlerimizi ve sorumluluklarımızı arttırmamız, Kuran-ı Kerim ile hemhal olmamız, milli ve manevi değerlerimizle bütünleşmemiz lazım." dedi.

Yunusemre Belediyesinin 'Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle hazırladığı 'Asr-ı Sadetten Günümüze Kutlu Doğum' programı Kültür Sitesi Lale Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Kültür Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Şule Tunalı, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları, Şule Uygur, Kılıç Kaya, Hakan Akgöl, Hakan Yılmazbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program öncesinde Yunuseemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve beraberindekiler, Zühal Dindar ve Gülbeni Gönül Tezhip Grubunun hazırladığı sergi açılışını yaptı.

İmam-Hatip Vedat Özarpacı'nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Sinan Cihan, Kutlu Doğum Haftasının ana başlığının 'Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı ve hukuku' olduğunu ifade etti. Cihan konuşmasına şöyle devam etti:

"İç dünyamızdan aile hayatımıza, komşuluk ilişkilerimizden toplumsal hayatımıza baktığımızda ciddi bir savrulmayla ciddi bir problem yumağı ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Halbuki biz her fırsatta Kuran okuyoruz. Halbuki biz fırsat buldukça hacca gidiyoruz, umreye gidiyoruz. Kabe'nin etrafında tavaf ediyoruz. Her fırsatta peygamberimizi (s.a.v) ziyarete gidiyoruz. Bütün bunlara rağmen iç huzurumuzu bulmuş değiliz. Bütün bu çabalara rağmen aile ocağımızda huzur ve mutluluk bereket ve saadet azalıyor. Bütün bunlara rağmen komşuluk ilişkilerimizde gün be gün zayıflama söz konusu. Toplumsal barışımız ve huzurumuz ciddi manada tehdit altında."

"KUR'AN-I HEM OKUYAN HEM DE ANLAYAN OLMALIYIZ"

Kur'an-ı Kerimi okuyan değil aynı zamanda anlayan da olmak gerektiğine vurgu yapan Cihan konuşmasını şu ifadeleriyle tamamladı:

"Öyleyse bizim her fırsatta Kuranı yeniden anlamaya, peygamberimizin hayatını yaşamaya, üzerinde yeniden düşünmeye bizim için ön görülen evrensel değerlerin neler olduğunu çokça düşünmemiz, konuşmamız ve anlamaya çalışmamız lazım. Biz Kuranı kerimi sadece okuyan değil aynı zamanda anlamaya çalışanlar olmalıyız. Biz peygamber efendimiz anıldığı zaman veladet bahri okunurken ayağa kalkmakla, efendimizin adı anılırken elimizi kalbimize götürdüğümüz zaman meseleyi hallettiğimizi zannetmemeliyiz. Biz peygamber efendimizin ömrünü vakfettiği bütün riskleri göze aldığı hangi değerleri bize takdim ettiğini yeniden keşfetmeli ve anlamalıyız. Bu programlar bu vesilelerle hazırlanan çok önemli programlardır. Sayın başkanımıza ve ekibine bu vesile ile teşekkür ediyoruz. "

"KENDİMİZİ VİCDAN MUHASEBESİNE TUTMALIYIZ"

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise yaptığı konuşmasında, "Müslümanlar olarak hepimiz kendimizi sorgulamamız, yüksek bilinç düzeyine erişmemiz, kalbimizi tazelememiz, hassasiyetlerimizi, sorumluluklarımızı arttırmamız ve geliştirmemiz lazım. Kuran-ı Kerimi daha çok okuyarak, onunla hemhal olmamız, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmamız dolayısıyla bu değerlerimizle bütünleşerek, kendimizi nefsi muhasebeye, vicdan muhasebesine tabi tutmamız gerekiyor. Herhalde kendi erdemlerimizi kendi değerlerimizi kaybettiğimizden olacak ki, millet olarak, İslam alemi olarak bu sıkıntıları yaşıyoruz. Bu mübarek günler vesilesi ile Peygamberimizin hayatını ve Kuran-ı Kerim'i daha iyi tanımamıza vesile olur düşüncesi ile bu tür programları arkadaşlarımız organize ettiler. Katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmasına Başkan Çerçi'ye teşekkür ederek başlayan 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, "Allah korusun şuanda işgalci bir idare olsa, o da yol yapacak, o da alt yapı yapacak, işini görmek için fiziki imkanları geliştirecek. Ancak, öyle bir idare asla kültüre, milli ve manevi değerlere yatırım yapmayacak. Kültüre, milli ve manevi değerlere sahip çıkan Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi beyefendiye bu hassasiyetlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

Prof. Dr. Yıldırım'ın yaptığı konuşmasının ardından program, Ömer Faruk Altunağa'nın seslendirdiği birbirinden güzel ilahi ve ezgiler eşliğindeki sema gösterisi ve plaket takdimi ile son buldu.

Kutlu Doğum haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'a plaketini CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi verdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre Belediyesi'nden Kutlu Doğum Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement