Adana'nın merkez ilçe Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir'deki kültürel ve sosyal dönüşümün temel şartının; zihinsel dönüşüm olduğunu, bunun da yolunun kentsel dönüşümden geçtiğini söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Bahittin Kaplan ve Mücahit Demirtaş, beraberindeki İller Bankası Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz ile birlikte Mahmut Çelikcan'ı makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan Müsteşar Yardımcısı Bahittin Kaplan, Türkiye'de son yıllarda yerel yönetim hizmetleri ve özellikle de kentsel dönüşüm alanında çok ciddi çalışma ve projelerin hayata geçirildiğine dikkat çekti. Kaplan, "Bunun yansımalarını Yüreğir'de de fazlasıyla görmekten mutluluk duyuyoruz. Sayın Çelikcan'a bu konudaki başarılı çalışmalarının devamı bekliyoruz" dedi.
"ZİHİNSEL DÖNÜŞÜMÜN YOLU KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN GEÇİYOR"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da, belediye olarak başta kentsel dönüşüm olmak üzere kültürel ve sosyal anlamda yapılan çalışmalar ile birlikte hayata geçirilen projeler hakkında da bilgiler verdi. Göreve geldikleri günden bu yana Yüreğir'de en fazla yatırımı; yol yapımı ve asfalt çalışmalarına yaptıklarının altını çizen Çelikcan, Adana'da kentsel dönüşümü ilk defa kendilerinin gündeme getirdiğini ve bugüne kadar büyük mesafe aldıklarını ifade etti. Yüreğir'de kültürel ve sosyal dönüşümün temel şartının; zihinsel dönüşüm olduğunu, bunun yolunun kentsel dönüşümden geçtiği yorumunda bulunan Çelikcan, bu kapsamda da 9 ayrı bölgede kentsel dönüşüm çalışması gerçekleştirdiklerini belirtti.
"KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA İYİ BİR NOKTADAYIZ"
Çelikcan, 'Kentsel Dönüşüm Alanı' olarak ilan etmiş oldukları bölgelerin, boş alanlar olmadığı gibi yerleşim yerleri olarak öne çıktığına işaret ederek, "Bu durum, işlerimizin hızını yavaşlatsa da bu konuda iyi bir noktadayız. Kentsel dönüşümün Adana gündeminin en önemli maddesi olmasında başlattığımız bu hamlenin önemli bir etkisi olduğu asla yadsınamaz. Bu projelerimizin hayata geçmesi için Yüreğir Belediyesi olarak çok büyük çaba sarf ediyoruz. Kentsel dönüşüm alanlarından elde edilecek bütün artı değerleri o bölgede oturan vatandaşlarımızın lehine kullanacak şekilde planladık. Biz belediye olarak hiçbir artı değer talebimiz yok. Bizim en büyük kazancımız; kentsel dönüşümün vatandaşlarımızın yaşam kalitesine koyacağı artı değerdir. Hedefimiz ilçemizin daha yaşanılır daha modern bir yer olması ve insanlarımızın da gecekondulardan kurtulup modern konutlarda oturmasıdır" diye konuştu.
"KATI ATIK BEDELİ İLE İLGİLİ OLARAK TBB'NİN GÖRÜŞÜNÜ BEKLİYORUZ"
Göreve geldiklerinde Yüreğir Belediyesi'nin bir tane dahi tapulu malı olmadığını hatırlatan Çelikcan, bugün gelinen noktada 6 ayrı 'Kültür Evi Projesi'ni tamamlayarak Yüreğir halkının hizmetine sunduklarını söyledi. Çelikcan, her biri bin 700 metrekare kapalı alana sahip olan Kültür Evleri'nde meslek kurslarının yanı sıra vatandaşlara yönelik her türlü sosyal ve kültürel etkinlikler organize edildiğini anlattı. Ayrıca bunları tamamlayan bir unsur olarak da tüm Adana'ya hitap edecek Kültür Merkezi inşaatının da ihale aşamasında olduğunu vurgulayan Çelikcan, çalışmaların da en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacaklarını belirtti. Son günlerdeki 'Katı Atık Bedeli' ile ilgili tartışmalara da değinen Çelikcan bu konuyla ilgili Türkiye Belediyeler Birliği'ne (TBB) görüş sorulduğunu, onlarında konuyu ilgili bakanlıklara yazdığını ve gelecek cevaba göre tavır belirleneceğini de sözlerine ekledi. - ADANA
Son Dakika › Yerel › Yüreğir'deki 'Kentsel Dönüşüm' Çalışmaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?