Yurt Öğrencilerine Kariyer Semineri - Son Dakika
Yerel

Yurt Öğrencilerine Kariyer Semineri

Yurt Öğrencilerine Kariyer Semineri

Tokat’ın Niksar ilçesinde Kredi ve Yurt Müdürlüğü’nde kalan üniversite öğrencilerine “Kariyer” semineri verildi.

03.05.2014 14:54

Tokat'ın Niksar ilçesinde Kredi ve Yurt Müdürlüğü'nde kalan üniversite öğrencilerine "Kariyer" semineri verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Niksar Yurdu'nda kalan öğrencilere yönelik "Kariyer Planlaması" konulu seminer düzenlendi.

Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Çakır, İstanbul Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Metin Küçük, Osmanlı Arşivi Daire Başkanı Sabahattin Bayram'ın konuşmacı olarak katıldığı programı öğrenciler ilgiyle dinledi.

Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu'nun selamlama konuşmasının ardından konuşan İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Çakır, insanların kariyerlerini ve geleceklerini belirlemede bazen önemli faktörlerin ön planda olduğunu söyledi. Çakır, "İnsanın gelecek kariyerinde iki şeyin o kadar önemli etkisi var ki, birinci aileniz olabilir, akrabanız olabilir ama daha çok hocanız olabilir. Bazen ortaokulda bazen üniversitede öyle bir hoca sizi öyle bir etkiler ki, geleceğinizde sizin için adeta o bir ekol haline gelebilir" dedi.

Öğrencilere arzuladıkları kariyer ile mutlu bir yaşam dileyen Prof. Çakır, "Yapacağınız işte kendinizi mesleki açıdan geliştireceğini düşündüğünüz anları ve konuları tespit edip, gerekiyorsa bir uzmanından destek alarak, ilgi alanı ve becerileriniz doğrultusunda ilerlemelisiniz. Asıl mesele maddi ve manevi dünyanızda kendinizi mesleki, ekonomik, sosyal ve kişisel açıdan geliştirmenizdir" şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Metin Küçük de, "Kariyer, mesleğinizi yaparken kendinize koyduğunuz hedefler doğrultusunda iş deneyimi kazanırken, gerekli eğitimleri alıp mesleki ve bireysel açıdan kendimizi geliştirme ve gerçekleştirme sürecidir" diye konuştu.

Konuşmacılar, seminer sonunda öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Programa ayrıca Tokat GOP Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap, Niksar Meslek Yüksekokulu Müdürü Engin Özgöz, Niksar Yurtkur Müdürü Cafer Kıyaklı ile yurtta kalan öğrenciler katıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yurt Öğrencilerine Kariyer Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement