Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 2,5 milyonluk bölgeye hitap edecek 570 yatak kapasiteli Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 18 Nisan'da açılacağını bildirdi.
Başhekim Prof. Dr. Hakan Çankaya ile basın toplantısı düzenleyen Rektör Battal, deprem sonrası Van'da sağlık alanında ciddi bir boşluk oluştuğunu, bu boşluğunun Sağlık Bakanlığı'na bağlı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle doldurulmaya çalışıldığını kaydetti.
Üniversitenin şehir merkezindeki eski Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin depremde hasar gördüğü için devre dışı kaldığını hatırlatan Battal, daha önce Zeve Yerleşkesi'nde 400 yataklı olarak yapımına başlanan yeni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin depremden sonra yapılan ek ödeneklerle hazır hale getirildiğini söyledi.
Yaklaşık 1 ay önce poliklinik hizmeti vermeyen hastanede bazı revizyonlara giderek yatak kapasitesini 570'e çıkardıklarını anlatan Battal, şunları bildirdi:
"Hastanemiz öncekinden daha farklı yeni cihazlar alınarak daha etkin bir hale getirildi. Bölgedeki 2,5 milyon insana hitap edecek yegane bir hastane olacak. Bölgenin ihtiyacı olan yeni cihazlar için Kalkınma Bakanlığı'ndan ek bütçe de istedik. Hastanemizin açılışını 18 Nisan Çarşamba günü yapacağız. İlk 3 ay merkezden hastaları ücretsiz olarak servislerle hastanemize taşıyacağız."
Hastaneyi 3. basamak bir hastaneye yakışır hale getirdiklerini ve halkın her şeye layık olduğunu ifade eden Battal, kendilerine her türlü desteği veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm kabine üyelerine de teşekkür etti.
Tıp kadrolarının oldukça güçlü olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Battal,
"Artık Van'ın dışına hastaların sevk edilmesini istemiyoruz. Organ nakli ve saç ekimi başta olmak üzere hemen hemen her alanda güçlü kadrolara sahibiz" dedi.
-Saç ekim ünitesi açılıyor
Hastane ile ilgili teknik bilgiler veren Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya ise, "Hastanemiz bünyesinde radyo terapi başta olmak üzere birçok yeni bölüm açıyoruz. Radyo Terapi Bölümü için çok modern bir cihaz aldık. Kardiyoloji ve cildiye bölümleri de yine en üst düzey teknolojiye sahibiz. Ayrıca Saç Ekimi Ünitesi de açıyoruz" şeklinde konuştu.
- VAN
Son Dakika › Yerel › Yyü Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haftaya Açılıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?