Zeka Oyunları Oyundur, Oyuncak Değil" - Son Dakika
Yerel

Zeka Oyunları Oyundur, Oyuncak Değil"

Zeka Oyunları Oyundur, Oyuncak Değil"

Eskişehir’de bulunan Zeka ve Akıl Oyunları Mağazası sahibi Ali Arı, zeka oyunlarından ne anlamamız gerektiğini ve faydalarının neler olduğuna yönelik açıklamalarda bulundu.

01.04.2017 10:05

Eskişehir'de bulunan Zeka ve Akıl Oyunları Mağazası sahibi Ali Arı, zeka oyunlarından ne anlamamız gerektiğini ve faydalarının neler olduğuna yönelik açıklamalarda bulundu.

Zeka oyunlarının eğitim hayatında son derece önemli olduğuna vurgu yapan Ali Arı, öğrenmenin en iyi zeka oyunlarıyla mümkün olduğunu anlattı. Zeka oyunlarının keyifli bir etkinlik olduğunu söyleyen Arı, "Zeka oyunları, bir bilgi çeşidi değildir. Diğer tüm bilgilerin öğrenilmesi için gerekli olan becerilerin gelişmesine yardımcı olan materyallerdir. Bu yönüyle zeka oyunları, öğrenmeye hazırlar, öğrenmeyi hızlandırır. Eğitim hayatında öğrenmede son derece önemli olan mantıksal düşünme becerisi, analitik, yorumlara, bilinenden hareketle bilinmeyeni kestirme, ve benzeridir. Beceriler bu oyunlarla elde edilebilmektedir. Öğrenme için gerekli olan bu hazır bulunuşluluk en iyi zeka oyunlarıyla mümkündür. Zeka oyunlarına yapılması gereken bir zorunluluk olarak bakmak çocukları bu oyundan uzaklaştırıyor. Zeka oyunları keyifli bir etkinliktir. Bu keyfin yanında da büyük kazanımları vardır. Bu kazanımlar sosyal hayatımızdaki başarıyı artırmaktan tutun da eğitim hayatımızı kolaylaştıran yapıcı etkileri vardır. Bu yüzden bir ihtiyaçtır. Özellikle öğrenme sürecine katkıları bilimsel olarak kanıtlanmış bu oyunların mantığını çocuklarımıza iyi anlatmalıyız" dedi.

"Zeka oyunları herkes içindir, sadece çocuklar için değil"

Zeka oyunlarının zihni dinç tuttuğundan ve tembelleştirmediğinden bahseden Arı, "Oyun ve oyuncak kavramlarının doğru anlaşılması gerekiyor. Oyuncak, çocukların sadece keyif almasına, eğlenmesine dönük eğlence araçlarıdır. Oyun ise çocukların zihinsel, bedensel ve sosyal gelişimine katkıda bulunan aracı unsurlardır. Eskiden sokaklarda oynanan oyunlar bir oyundur örneğin. Birçok kişilik gelişimimize katkısı olmuştur. Günümüz şehir yaşamında bu pek de mümkün olmadığından çocuklarımız bu gelişimden mahrum kalmıştır. Zeka oyunları da bu mahrumiyeti yok etmeye dönük materyallerdir. Zeka oyunları oynayarak çocuklarımız zihinsel ve sosyal gelişimine katkıda bulunabilirler. Zihinsel fonksiyonlarımıza her yaşta ihtiyaç duyarız. Zihnimizin de bedenimiz gibi aktif kullanılmaya, işlenmeye ihtiyacı vardır. Tembelleşen zihinlerin unutkanlık, Alzheimer gibi hastalığa davetiye çıkardığı bilinen bir gerçek. Bu yüzden zeka oyunları deyince genellikle çocuk özelinde bakılan bu alan esasen herkesin her yaşta hayatında bulundurması gereken

materyallerdir. Ebeveynlerimize hem çocuklarına örnek olması hem de çocuklarıyla birlikte vakit geçirebilmelerine yardımcı olan zeka oyunlarını tanımaları için Atatürk Caddesi'nde bulunan mağazamıza davet ediyoruz" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeka Oyunları Oyundur, Oyuncak Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement