Zirve'nin Dağcıları, Merzimen Çayına Yürüyüş Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Zirve'nin Dağcıları, Merzimen Çayına Yürüyüş Gerçekleştirdi

Zirve\'nin Dağcıları, Merzimen Çayına Yürüyüş Gerçekleştirdi

Zirve Dağcılık Kulübü Gaziantep Şubesi'nin üyeleri soğuk ve yağışlı kış günlerinde de doğa yürüyüşlerini devam ettiriyorlar.

09.02.2012 10:01

Zirve Dağcılık Kulübü Gaziantep Şubesi'nin üyeleri soğuk ve yağışlı kış günlerinde de doğa yürüyüşlerini devam ettiriyorlar. Kulüp üyeleri son olarak Yavuzeli ilçesindeki Merzimen çayı boyunca 12 kilometre kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Gaziantepli dağcıların doğa yürüyüşü Yavuzeli ilçesi Kuzuyatağı köyünde başladı. Dağcılar Fırat Nehri'ne dökülen Merzimen Çayı'nı takip ederek, Rumkale'ye kadar yürüdüler. Zirve Dağcılık Kulübü'nün üyeleri, yürüyüş sırasında zaman zaman Merzimen çayının buz gibi sularından karşıya geçmek zorunda kaldılar ve zor doğa şartlarında yürüyüş eğitimi aldılar. Dağcılar daha sonra Gaziantep'in en önemli tarihi ve turistik değerleri arasında yer alan Rumkale'yi de gezdiler.

Zirve Dağcılık Kulübü Gaziantep Şube Başkanı Mahir Köroğlu, doğa yürüyüşlerinin, şehrin gürültüsünden ve kirli havasından uzaklaşmak, doğa ile baş başa huzur dolu bir gün geçirmek isteyen herkese açık olduğunu söyledi. Yıl boyu devam eden doğa yürüyüşlerine gösterilen ilginin her geçen gün arttığını vurgulayan Şube Başkanı Köroğlu, şöyle devam etti:

"Doğa yürüyüşlerimize hemen her meslek grubundan insanlar katılıyor. Lise öğrencilerinden emeklilere kadar uzanan bir yaş grubuna sahibiz. Şehirlerin olumsuzluklarından kaçmak, iş hayatının sıkıntılarından uzaklaşmak ve doğayla baş başa bir gün geçirmek isteyenler yürüyüşlerimize ilgi gösteriyor. Yoğun iş hayatı ve şehirlerin getirdiği stres ortamından bir günlüğüne de olsa uzaklaşmak isteyen herkesi yürüyüşlerimize bekliyoruz. Gaziantepli doğaseverler yürüyüşlerimizle ilgili programlarımızı internet sitemizden takip edebilirler." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zirve'nin Dağcıları, Merzimen Çayına Yürüyüş Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement