Zonguldak'ta, Sakin 1 Mayıs Kutlaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Zonguldak'ta, Sakin 1 Mayıs Kutlaması

Zonguldak\'ta, Sakin 1 Mayıs Kutlaması
01.05.2013 16:58  Güncelleme: 17:07

Emeğin başkenti olarak bilinen Zonguldak'ta, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları olaysız sona erdi.

Emeğin başkenti olarak bilinen Zonguldak'ta 1 Mayıs kutlamaları olaysız sona erdi.

Zonguldak'ta öğlen saatlerinde kente gruplar halinde gelen işçiler, eşleri, çocukları, çeşitli sendika, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti üyeleri ve öğrenciler, Madenci anıtı'nda toplanmıştı. Programın açılış konuşmasını yapan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, anıtın önünde yaptığı konuşmada, bugün dünyanın ve ülkenin her yerinde emekçilerin meydanlarda olduğunu söyledi.

İşçilerin ve emekçilerin 123 yıldır meydanlardan mesaj verdiğini vurgulayan Genel Başkan Alabaş, "Birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışma ve mücadele gücümüzü, dosta ve düşmana gösteriyoruz. Biz, moral ve motivasyonumuzu artırırken, karşımızdakiler kendilerine çeki düzen vermek zorunda kalıyorlar" dedi. Taşeron sistemine, istihdam bürolarına ve çalışanları iş güvencesiz bırakmayı öngören yasal düzenlemelere karşı çıktıklarını ifade eden Alabaş, şöyle devam etti:

" Türkiye'nin, taşeron cumhuriyetine dönüştürülmesine, insanların maden ocaklarında, tersanelerde, fabrikalarda, inşaatlarda ve komşu ülkelerdeki kirli savaşlarda hayatlarını kaybetmelerine izin vermeyeceğiz. Sosyal devlet, durup dururken ortaya çıkmadı. Biz işçiler, emekçiler örgütlenme ihtiyacını hissettik, örgütlendik ve sendikalarımız oldu. Birlikte mücadele verdik. Bedel ödedik ve biz kazandık. Taşeron uygulamasını meşrulaştıran ve daha da yaygınlaştıran bir çalışma başlattılar.

Eşit işe eşit ücret uygulamasını hukuken ortadan kaldırmak istiyorlar. Kamu çalışanlarını iş güvencesiz bırakacak çalışmalar yapıyorlar. Amaç, sendikaları ve toplu sözleşme düzenini ortadan kaldırmak, çalışanları köleleştirmek ve iş gücü maliyetlerini düşürmektir."

Alabaş'ın konuşmasının ardından konserler verildi. Atılan slogan, söylenen şarkılar ve çekilen halayların ardından 3 saati süren kutlamalar, olaysız sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak'ta, Sakin 1 Mayıs Kutlaması - Son Dakika


Advertisement