Bel Ağrısına Doğal Çözümler - Son Dakika
Z.Bitkisel Sağlık

Bel Ağrısına Doğal Çözümler

Bel Ağrısına Doğal Çözümler

Bel ağrısından muzdarip olan kişiler, doğal yöntemlerle bu sorundan büyük oranda kurtulabilirler.

15.02.2019 10:45  Güncelleme: 11:46

Genç, yaşlı birçok insanın sorunu olan bel ağrısı doğal yağlarla belirli oranda çözüme kavuşuyor. Siz de evinizde kolayca uygulayacağınız doğal uygulamalarla ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.

Bu yöntemleri denemeden önce doktorunuza danışıp, ağrının sebebini öğrenmeli ve gerekli tedavileri uygulamalısınız.

LAHANA YAPRAKLARI

Eski dönemlerden beri ağrıları gidermede kullanılan lahana yaprağı, bel ağrısı için de çok etkili sonuç vermektedir. Önce lahana yapraklarını haşlayın. Haşladığınız yaprakları tülbente sarıp belinize uygulayın. Yarım saat beklemeniz yeterlidir. Bir diğer yöntemde ise lahanayı macun olarak belinize uygulayabilirsiniz. Doğradığınız lahana yapraklarını bir bardak sütün içinde kaynatın. 10 dakika kaynattıktan sonra karışım krema kıvamına gelecektir. Bu kremi ağrıyan bölgeye sürün ve 1 saat bekleyin. Haftada 3 defa bu uygulamayı yapabilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Yağlı asitlere sahip olan ve iltihap engelleyici özelliği olan Hindistan cevizi, bağ dokularını rahatlatır ve kas ağrılarını azaltır.

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını ısıtın. Sonra ılınmasını bekleyin. Ilınan yağı ağrıyan bölgeye sürün. 10 dakika boyunca masaj yapın ve ılık suyla yıkayın.

Bel Ağrısına Doğal Çözümler

HİNT YAĞI

Eski dönemlerden beri eklem ağrıları için kullanılan Hint yağı, doğal bir ağrı kesicidir.

2 kaşık Hint yağını ısıtın. Ilınan Hint yağını ağrıyan bölgeye masaj yaparak uygulayın. Sonra yıkayın.

Bel Ağrısına Doğal Çözümler

PAPATYA ÇAYI

Diğer yöntemler gibi masaj ya da lapa olarak değil, içilerek uygulanan bir yöntem olan papatya çayı, rahatlatıcı özelliği ile etki etmektedir. Bir fincan papatya çayı içmek, kaslarınızı gevşetecek ve bel ağrınızı hafifletecektir.

Bel Ağrısına Doğal Çözümler

ZENCEFİL

Zencefilin antienflamatuar özelliği vardır. Zencefil köklerini kaynatıp ağrıyan bölgeye uygularsanız, zencefilin antienflamatuar etkisi sayesinde ağrılarınız hafifleyecektir. Zencefil yağını ağrıyan bölgeye uygulayarak da aynı etkiyi elde edebilirsiniz.

Bel Ağrısına Doğal Çözümler

Son Dakika Z.Bitkisel Sağlık Bel Ağrısına Doğal Çözümler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement