Ab: "Tunus'taki Toplantıya Türkiye ve AB Liderlik Edecek" - Son Dakika
Dünya

Ab: "Tunus'taki Toplantıya Türkiye ve AB Liderlik Edecek"

Ab: "Tunus\'taki Toplantıya Türkiye ve AB Liderlik Edecek"

AB Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'un sözcüsü Michael Mann, "Biz, Türkiye'nin Suriye sorununa barışçıl bir yol bulma çabalarını ve Esad rejimine karşı yaptırımlar uygulamasını memnuniyetle karşılıyoruz Avrupa"...

20.02.2012 12:47

AB Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'un sözcüsü Michael Mann, "Biz, Türkiye'nin Suriye sorununa barışçıl bir yol bulma çabalarını ve Esad rejimine karşı yaptırımlar uygulamasını memnuniyetle karşılıyoruz Avrupa Birliği'nin, Türkiye'nin Suriye sorununa barışçıl bir yol bulma çabalarını desteklediği bildirildi. AB Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'un sözcüsü Michael Mann, "Biz, Türkiye'nin Suriye sorununa barışçıl bir yol bulma çabalarını ve Esad rejimine karşı yaptırımlar uygulamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye ve AB, 24 Şubat'ta Tunus'ta gerçekleştirilecek olan "Suriye'nin Dostları' toplantılarına liderlik edecekler" dedi.

Sözcü Michael Mann. ABHaber'in Suriye'deki gelişmelere AB'nin yaklaşımına ilişkin sorularını yanıtlarken Ashton'un Suriye krizi konusunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu dahil, uluslar arası ortaklarla yakın irtibat halinde bulunmaya devam ettiğini belirterek, "Biz, Türkiye'nin Suriye sorununa barışçıl bir yol bulma çabalarını ve Esad rejimine karşı yaptırımlar uygulamasını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. Sözcü, şöyle devam etti:

" Türkiye ve AB, 24 Şubat'ta Tunus'ta gerçekleştirilecek olan "Suriye'nin Dostları' toplantılarına liderlik edecekler. Suriye'de yaşananlar kabul edilemezdir. Şiddet ve baskıya bir son vermek ve demokrasiye geçişi sağlamak için uluslar arası uzlaşıyı getirmeliyiz."

Libya'da olduğu gibi Suriye'ye ortak operasyon savlarına dikkat çekilmesi üzerine Mann, Suriye ve Libya'nın birbirinden tamamen farklı olaylar olduğunu ve farklı yollarla ele alınması gerektiğini savundu.

Arap Ligi'nin kapsamlı çağrısını desteklediklerini ve Suriye liderliğinde şiddetten uzak bir şekilde sürecin işlemesini istediklerini kaydeden Mann, "AB, Arap Ligi'nin tüm çabalarını desteklemeye devam ediyor ve tüm BM Güvenlik Konseyi üyelerini sorumluluklarını üstlenmeye çağırıyor. Tek bir sesle ve katliama son vererek Suriye'nin demokrasi geleceği hakkında konuşmanın zamanı geldi" şeklinde konuştu.

Michael Mann, "Biz devam eden katliamı kınıyoruz ve baskıcı rejimin karşısında yer alan Suriyelileri destekliyoruz. Ayrıca Esad'ı sivilleri öldürmeye son vermeye ve Suriye ordusunu kuşattığı şehirlerden geri çekmeye, ülkesinin barışa geçmesi için ortam hazırlamaya çağırıyoruz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Ab: 'Tunus'taki Toplantıya Türkiye ve AB Liderlik Edecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement