Kuzey Iraklı Basın: Yararına Olduğu Söylenmesine Rağmen BDP Seçim Reformlarına Karşı Çıkıyor - Son Dakika
Dünya

Kuzey Iraklı Basın: Yararına Olduğu Söylenmesine Rağmen BDP Seçim Reformlarına Karşı Çıkıyor

Kuzey Iraklı Basın: Yararına Olduğu Söylenmesine Rağmen BDP Seçim Reformlarına Karşı Çıkıyor

Türkiye'deki yüzde 10'luk seçim barajına ilişkin olarak "Demokratikleşme Paketi"nde yer verilen yeni önerilerin analistlerce BDP'nin yararına olduğu belirtilmesine rağmen partinin bu reformlara karşı çıktığı yorumları yapılıyor.Kuzey...

16.10.2013 13:03

Türkiye'deki yüzde 10'luk seçim barajına ilişkin olarak "Demokratikleşme Paketi"nde yer verilen yeni önerilerin analistlerce BDP'nin yararına olduğu belirtilmesine rağmen partinin bu reformlara karşı çıktığı yorumları yapılıyor.

Kuzey Irak'ta yayımlanan Rudaw gazetesi, "Demokratikleşme Paketi"nde baraj konusunda yapılan yeni önerilere BDP'nin tepkisini değerlendirdiği haberinde bazı analistlerin söz konusu önerilerin BDP için "kısa vadede bir hayli yararlı" olduğu şeklindeki değerlendirmelerini aktardı.

Bu bağlamla haberde Seyfettin Gürsel'in barajın düşürülmesi durumunda BDP'nin 30'dan fazla milletvekili sağlayabileceği tahminine de yer veriliyor.

Gazete "Önerilen değişiklikler, Türkiye'nin siyasi partileri arasında hararetli tartışmalara neden oldu, BDP ise demokratikleşme paketinin tümü konusunda en sert eleştiri yapanların arasında bulunuyor" diye yazdı.

-KÜRKÇÜ: "HİÇ KİMSE GÖRÜŞÜMÜZÜ SORMADI"-

Bu çerçevede görüşlerine de başvurulan BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü "Yeni sistemi ayrıntılı olarak tartışmalıyız. Ancak hiç kimse bizim görüşümüzü sormadı" şikayetinde bulundu.

Kürkçü, "İki yeni önerinin amacı, BDP'yi Güneydoğu ile sınırlamak ve aktif bir oyuncu olarak Türk siyasesine katılmasını önlemektir" savını dile getirdikten sonra "Ancak biz sadece Kürt halkının sözcüsü olmak istemiyoruz. İmkanları az ve baskı altında olanlarının haklarını da savunmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Her iki önerinin BDP için iyi olacağı argümanının doğru olmadığını söyleyen Kürtçü için haberde "AKP'yi sadece kendi gücünü pekiştirmeyi amaçlamakla ve referandum olmadan 'bir başkanlık sistemi için yol açmakla' suçladı" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Kuzey Iraklı Basın: Yararına Olduğu Söylenmesine Rağmen BDP Seçim Reformlarına Karşı Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement