17. Avrasya Ekonomi Zirvesi 4-6 Şubat'ta Yapılacak - Son Dakika
Ekonomi

17. Avrasya Ekonomi Zirvesi 4-6 Şubat'ta Yapılacak

17. Avrasya Ekonomi Zirvesi 4-6 Şubat\'ta Yapılacak

17. Avrasya Ekonomi Zirvesi, 4 6 Şubat arasında İstanbul'da düzenlenecek.

03.02.2014 11:20

17. Avrasya Ekonomi Zirvesi, 4-6 Şubat arasında İstanbul'da düzenlenecek.

Marmara Grubu Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, vakıf tarafından düzenlenen zirveye dünyanın birçok ülkesinden cumhurbaşkanları ve başbakanlar katılacak. 17 yıldır aralıksız devam eden ve 42 ülkenin katılacağı zirvede, "İnsan Ticareti", "Yerelden Küresele İpek Yolu'nda Ekonominin ve Enerjinin Geleceği", "Yerelden Küresele Diyaloğun Barıştaki Önemi", "Tasarım ve Teknoloji: Disiplinlerarası Yaklaşım", "Bilişimle Kalkınma" , "Sürdürülebilir Kalkınma ve Yerel Yönetimlerde Değişim" konuları ele alınacak.

Açılış konuşmasını Akkan Suver'in yapacağı zirveye, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılması bekleniyor.

"Yerelden Küresele İpek Yolu'nda Ekonominin ve Enerjinin Geleceği" konu başlığıyla ilgili Bosna Hersek Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumdzija, "Sürdürülebilir Kalkınma ve Yerel Yönetimlerde Değişim" konu başlığıyla ilgili Makedonya Cumhurbaşkanının eşi Maya Ivanova, "Yerelden Küresele Diyaloğun Barıştaki Önemi" konu başlığıyla ilgili Rum Ortodoks Patriği  Bartholomeos I, "Tasarım ve Teknoloji: Disiplinlerarası Yaklaşım"  konu başlığıyla ilgili Vogue Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Barış Çakmakçı, "Bilişimle Kalkınma" konu başlığı ile ilgili Azerbaycan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Prof. Dr. Ali Abbasov söz alacak.

Barış ve diyalog projesi olan Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde bu yıl, Avrasya bölgesinin 2014 perspektifinde öncelikle kısa ve uzun vadede enerji kaynaklarının ihracat yollarının çeşitlendirilmesi değerlendirilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 17. Avrasya Ekonomi Zirvesi 4-6 Şubat'ta Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement