Deri'n Fikirlerde Finale Doğru - Son Dakika
Ekonomi

Deri'n Fikirlerde Finale Doğru

Deri\'n Fikirlerde Finale Doğru

Deri Üretim ve Tasarım yarışması'nın finalistleri belirlendi.

23.02.2012 11:35

Türkiye'deki deri endüstrisinin tasarım yelpazesini geliştirmek, Türk derilerinin kullanım alanlarını geliştirmek ve genç tasarımcıların deri sektörüne kazandırılmasını sağlamak amacıyla, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Tahiroğlu, Ege İhracatçı Birlikleri'nde toplanan Jüri'nin, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü öğrencilerinden Seçil Teren, Gözde Yavaşoğlu, Bahattin Mertcan, Seyit Ali Dönmez, Roberto Enver, Aynur Mezgil, Buse Özgün, Yunus Tuncer, Cüneyt Cansever, Ayşe Can, Ali Özenç Sez'in tasarımlarını seçtiğini bu isimlerin tasarımlarının 23-24 Mayıs 2012 tarihlerinde gerçekleşecek olan finalde yarışmaya hak kazandığını söyledi.

FİNALİSTLER FARK YARATACAK

Türk Deri Sektörü'nün üretim konusunda çok iyi noktada olduğuna işaret eden Tahiroğlu, "Tasarımda da üretim seviyemize ulaşmak istiyoruz. Tasarım ve üretimi paralel geliştirmek için Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü öğrencileri ile Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bu yarışmada ortak çalışmaları için bundan sonraki süreçte takımlar oluşturacağız. Bu takımlar, deri fabrikalarının desteği ile tasarımları ürüne dönüştürecek" diye konuştu.

Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nda finale kalan, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü öğrencileri Seçil Teren, Gözde Yavaşoğlu, Bahattin Mertcan, Seyit Ali Dönmez, Roberto Enver, Aynur Mezgil, Buse Özgün, Yunus Tuncer, Cüneyt Cansever, Ayşe Can, Ali Özenç Sez, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Fatih Aycan, Güneş Ayyıldız, Tanju Ararat, Ayşe Erciyes, Nurullah Yalçın, İsmail Uzun, A. Gizem Demir, Feridun Çağlar, A. Oğuz Coşkun, E. Çağlar Aktaş, Gökhan Meriç, M. Halit Akkuş, Sinan Güzel ile takım oluşturacaklar.

Yarışmaya girmeye hak kazanan genç tasarımcıların takımlarının belirlenmesinin ardından ise İzmir Serbest Bölge'deki ve Torbalı'daki deri fabrikalarına ziyaret düzenlenecek. Bu sayede finalistler, deri üretim aşamalarını daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

Finalistlerin kullanabilecekleri konseptler ise 2012-2013 Sonbahar-Kış konsepti olarak belirlendi. Belirlenen moda trendine uygun ve fark yaratabilecek tasarımları yaratabilecek takım, büyük ödül olan 5.000 TL'nin de sahibi olacak.

Deri Tasarım ve Üretim Yarışması ile ilgili detaylı bilgilere www.derinfikirler.net internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Fotolu: Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nda finalistler, Ege İhracatçı Birlikleri'ndeki eleme sonrasında belirlendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Deri'n Fikirlerde Finale Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement