Özince, Krizden Yana Rahat - Son Dakika
Ekonomi

Özince, Krizden Yana Rahat

Özince, Krizden Yana Rahat

Avrupa'da olabilecek bir krizin Türkiye'de kötü etki yapacağından kaygısının bulunmadığını söyledi.

20.07.2011 16:03  Güncelleme: 16:50

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Avrupa'da meydana gelebilecek bir krizin Türkiye'de kötü etki yapacağından kaygısının bulunmadığını söyledi. Özince, "Türkiye'yi çok istikrarlı ve sağlam gördüğümüz için İş Bankası'nda nöbet devrini bu döneme getirdik" dedi.

Eskişehir'in Hoşnudiye Mahallesi Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'nde Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Kitabevi'nin açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene Vali Vekili Ekrem Ballı, CHP'li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Onur Bilge Kula ile çok sayıda kişi katıldı.

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Önce, gazetecilerin "Avrupa'da olabilecek bir krizin Türkiye'ye etkisi nasıl olur?" şeklindeki sorusuna, "Benim hiçbir kaygım yok. Avrupa'daki krizin Türkiye'ye kötü etki yapacağından kaygı duysam işimi başka bir arkadaşa devretmez, biraz daha kalırdım. Türkiye'yi çok istikrarlı, sağlam gördüğümüz için İş Bankası'nda nöbet devrini bu döneme denk getirdik. Bu konudaki düşüncelerimizin aslı budur. Hiç büyütmeden, abartmadan söylüyorum. Çünkü işler yolundayken böyle görev değişiklikleri yapılabiliyor. Kriz falan yok. Çocuklarımız kitapları okudukça, kültür seviyemiz yükseldikçe ne kriz olur ne bir şey olur" diye yanıtladı.

Ersin Özince, 11'incisini Eskişehir'de açtıkları İş Bankası Kültür Yayınları Kitabevi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Hasan Ali Yücel'in kültür yayınları şirketinin kurucusu ve aynı zamanda da Türk edebiyatının tanınmasına ve gelişmesine katkı yapmış bir kişi olduğunu söyledi. Özince şöyle konuştu:

"Ahmet Salcan döneminde Türkiye'nin en önde giden yayın evlerinden biri olmamız önemli ancak çocuk yayınlarındaki biraz da okul öncesi çocuklarımıza yönelik katkılarımızdan büyük onur duyduğumuzu dile getirmek isterim. Bu alan oldukça boş bir alan, yüzde 40'lık bir boşluk var ve mümkün olduğunca uygun bir fiyattan özellikle çocuk klasiklerini kültür yayınlarımızın 3 liralık bir fiyatla satmamızdan dolayı ben çok mutlu oluyorum. Her yayını bu şekilde yayınlamak mümkün olmuyor kiminin telif hakları kiminin baskı özellikleri buna imkân tanımıyor. Yayın deyince mutlu olduğumuz diğer bir hadise kültür yayınlarımızın 'karneni getir kitabını al' diye bir kampanya yürütüyoruz. Dördüncü yılındayız bu sene 2 milyon kitap daha vererek her yıl 1 milyon kitap dağıtıyoruz. Sonuçta kitabı olmayan çocuk kalmasın istiyoruz. Sonuçta her aile bütçesinden değil çocuklara kitap olmak yetişkinlere bile kitap almak toplumun kimi kesimlerinde sorun olabiliyor. Biz mümkün olduğunca hem yazarlarımızı desteklemek amacı ile hem de çocuklarımızı kitap sevgisini aşılamak amacı ile uzun yıllar bunu devam ettireceğiz. Böyle tekil çabalardan çok birlikte bu tür faaliyetlerin dayanışarak sürdürülmesidir. "

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Onur Bilge Kula da Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nın yayıncılıkta öncülük etmeye başladığını ve bundan da gurur duymak gerektiğini söyledi. Kula, "İş Bankası sadece cumhuriyetin bir kurumu değildi Atatürk'ün değiştirici dönüştürücü devrimci ürünlerinde bir ürünü ve düşüncelerin bir savunucusu olarak kendisini her zaman gösterdi. Ben her zaman öyle kalmasını büyük bir içtenlikle diliyorum. Burada bir sosyal sorumluluk projesi olarak değerli bir kurum ortaya çıkmış oldu bir kitap evi ama anlamı var her bakımdan son derece estetik düzeyi beğenisi yüksek yaptığı işin düzeyi yüksek bir birim olarak oluşuyor burada bunu kutlamak gerekir" dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise konuşmasında, İş Bankası'nın açtığı kitapevinin Eskişehir'de büyük bir açığı kapatacağını söyledi. Ataç, "İş Bankası Kültür Yayınlarının kentimizde olmasını her zaman arzu etmişizdir ve bugün böyle bir güzelliği yaşıyoruz. İş Bankası Gazi Mustafa Kemal Paşanın kurduğu bir bankadır, bugün Türkiye'deki bankalara baktığımızda ulusal kimliği taşıyan nadir bankalardan bir tanesidir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Özince, Krizden Yana Rahat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement