TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Açıklaması

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Açıklaması

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, turizm sektöründe çalıştırılan kişilerin kış aylarında da istihdamına devam edilebilmesi için istihdam üzerindeki vergi yüklerinin indirilmesi gerektiğini söyledi.

22.09.2011 21:40

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, turizm sektöründe çalıştırılan kişilerin kış aylarında da istihdamına devam edilebilmesi için istihdam üzerindeki vergi yüklerinin indirilmesi gerektiğini söyledi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan Akdeniz Üniversitesi ALTSO Meslek Yüksekokulu'nun açılışı ve Alanya Mühendislik Fakültesi'nin temel atma törenine katılmak üzere Antalya'nın Alanya ilçesine gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ile Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Hisarcıklıoğlu, açılışta yaptığı "İş Dünyasına Öneriler" başlıklı konuşmada, ülke ekonomisi açısından turizm gelirinin önemine dikkati çekerek, cari açığı kapatan en önemli unsurlardan birinin turizm gelirleri olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'ye 30 milyon turist geldiğini ancak bunun da yeterli olmadığını ifade ederek, " İspanya'nın Akdeniz'e kıyı şeridi 840 kilometre. Muğla'nın tek başına kıyı şeridi ise bin 140 kilometre. Bizim bir Muğla'nın, 1, 5 İspanya etmesi lazım" diye konuştu.

Türkiye'nin 30 milyon turistten 2 milyar dolar gelir elde ettiğini aktaran Rifat Hisarcıklıoğlu, İspanya'nın ise 50 milyar dolar turizm geliri olduğuna söyledi.

Hisarcıklıoğlu, turiste para harcatılması durumunda para kazanılacağını belirterek, mevcut potansiyelin en iyi şekilde kullanılması gerektiğine işaret etti.

Antalya bölgesinde turizmi 12 aya yayabilmek için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Turizm sektöründe çalıştırılan kişilerin kış aylarında istihdamına turizm sektöründe devam edilebilmesi için istihdam üzerindeki vergi yüklerinin indirilmesi lazım" dedi.

Alanya'nın "ucuz turistin geldiği yer" olmaktan çıkarılarak, "marka kent" haline dönüştürülmesi gerektiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, yabancıların Türkiye'de konut alabilmesinde en çok kazanç elde edecekleri kentlerden birisinin de Alanya olduğunu ifade etti. Alanya'daki Alman nüfusunun yoğunluğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:

"Yabancıların gayrimenkul edinme noktasında, gayrimenkul edinseler buradan götürebilme şansı var mı? Bu toprak bizim bu bina bizim. Bunun altına tekerlek koyup ne İngiltere'ye ne de Azerbaycan'a götürebilirler. ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan'ın girişimiyle yakın zamanda yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesi konusunda pozitif adım atılacak. Bundan da en çok kazançlı çıkacak olan Alanya'dır."

ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ise ALTSO Meslek Yüksekokulu'nun açılışını yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, 3 bin 500 metrekare alana sahip 21 derslikten oluşan okulun 2 milyon 600 bin liraya mal olduğunu söyledi. Aydoğan, temeli atılan Alanya Mühendislik Fakültesi'nin ise 14 bin 540 metrekare kapalı alana sahip olduğu ve 55 derslikten oluştuğunu anlattı.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement