Zamlara En Çok PKK ve Barzani Seviniyor! - Son Dakika
Ekonomi

Zamlara En Çok PKK ve Barzani Seviniyor!

Zamlara En Çok PKK ve Barzani Seviniyor!

BDDK'nın 2013 yılı bütçesi üzerinde yapılan görüşmelere damga vuran sözler.

23.11.2012 09:34  Güncelleme: 09:49

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Hazine Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun 2013 yılı bütçeleri üzerinde görüşmeler yapıldı.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, yapılan zamları eleştirdi. Özellikle akaryakıt ve sigaraya yapılan zamların kaçakçılığı artırdığını ifade eden Akçay, ''Terör örgütü ve Barzani, kaçakçılıktan çok yüksek miktarda para kazanıyor. Bu nedenle sigara ve akaryakıta yapılan zamlara en fazla terör örgütü ve Barzani sevinmektedir'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, iktidarın yanlış politikalardaki ısrarının, büyüme ve kalkınmaya engel olduğunu savundu.

Dolaylı vergilere dayanan bir vergi sistemi olduğunu belirten Ayaydın, ''Vergi gelirlerinin üçte ikisi harcamalar üzerinden alındığı için, ekonomi zayıfladığında gelir de düşüyor. Türkiye ekonomisi sağlıklı ve istikrarlı büyüyemiyor. AK Parti iktidarı yanlış büyüme modelinde ısrar ediyor. Bu büyüme modeli ülkenin tasarruflarını da etkiledi ve hane halkı borçlu olan toplum yaratıldı'' diye konuştu.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Hazine işlemleri ilgili denetim yapamadıklarını belirterek, ''Denetim raporları gelmez ise Sayıştayı da karıştırmazsanız biz nasıl öğreneceğiz. Biz size verdiğimiz paranın nereye ve nasıl harcandığını öğrenmek istiyoruz. Ayrıntısını görmeyince, 'Siz bizi bizi kandırıyorsunuz' diyoruz'' dedi.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, sıcak para endeksli ekonomik büyümenin, ülkeyi, gerçeğin merkezinden uzak tuttuğunu ileri sürdü.

Çin'i örnek gösteren Kurt, bu ülkenin reel ekonomiye göre büyüdüğünü, ürettiğini ucuz fiyata dünyaya pazarlayarak pazarı ele geçirdiğini söyledi. Kurt, Türkiye'nin ise ürettiği ile büyümediğini, dışarıdan alıp tükettiğini belirterek, reel ekonomiye dayanmayan büyümenin büyüme olamayacağını söyledi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, dünya ekonomisinin henüz toparlanamadığını, birçok ülkenin Türkiye'deki ekonomik performansa gıpta ile baktığını ifade etti.

Gök, kamu dengelerinin Türkiye'de bir sorun teşkil etmekten çıktığını, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ekonomisi için olumlu sinyaller verdiğini, dış borçlanma koşullarında olumlu gelişmeler yaşandığını dile getirdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, mevcut makro ekonomik modelle Türkiye'nin daha büyük büyüme hızı elde edemeyeceğini kaydetti. Ülkede yeni bir tasarıma ihtiyaç olduğunu anlatan Güneş, kamu harcamalarında sistemin değişmesi, para politikasında yeni bir tasarıma ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral, sıcak paranın süratle arttığını, bunun para politikasının yönlendirilmesinde ciddi etkiye sahip olduğunu belirterek, bu konuda bir tedbir düşünülüp düşünülmediğini sordu.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, anlatılan mali disiplinin tam olarak sağlanamadığını belirtti. Çam, ''Ekonominin dümeni kimde- Bakanlar arasındaki kafa karışıklığı son buldu mu- Ekonomik hedeflerde sapma var. Hedefler neden doğru tespit edilemiyor-'' sorularını yöneltti.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Zamlara En Çok PKK ve Barzani Seviniyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement