14 Ağustos Dünya Rabia Günü - Son Dakika
Güncel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü

14 Ağustos Dünya Rabia Günü

Kırklareli ve Tekirdağ'da, 14 Ağustos Dünya Rabia Günü için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

14.08.2014 14:42  Güncelleme: 16:22

Memur-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, Şevket Dingiloğlu Parkı'nda bir grup sendika üyesiyle yaptığı açıklamada, Mısır'da yaşanan zulüm ve vahşetin üzerinden bir yıl geçtiğini anımsattı.

Mısır'da, "darbeci Sisi"nin, Suriye'de Esed'in, Gazze'de katil İsrail'in, Doğu Türkistan'da vahşi Çin'in insanlığı katletmesinin karşısında sessiz kalamayacaklarını ifade eden Karanfiler, şöyle konuştu:

"Ey İnsanlık, ey ümmet artık ayağa kalk ve mazlumların çığlığına kulaklarını kapatanlara bütün gücünle seslen. Bütün zalimlere haykır. 14 Ağustos, insanlığın dünyaya sahip çıktığı gündür. 14 Ağustos, ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hakim kılmaya karar verdiği gündür. Huzurun, barışın, kardeşliğin ve adaletin hakim olduğu yeni ve adil bir dünya kuracağız."

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Tekirdağ'da ise bir grup sivil toplum kuruluşu üyesi, "Dünya Rabia Günü" dolayısıyla Tuğralı Park'ta bir araya geldi.

Tekirdağ İçin El Ele Platformu'nun düzenlendiği etkinlikte, gruptakiler Rabia işareti yaptı, açtıkları pankart ve sloganlarla Mısır'daki rejimi protesto etti.

Platform sözcüsü Süleyman Çalışkan, yaptığı açıklamada, Mısır'daki Rabia Meydanı'nda özgürlük ve demokrasi nidalarını ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlattı.

Dünyadaki Müslüman ülkeler üzerinde yaşanan zulüm karşısında insanlığın daha fazla sessiz kalmaması gerektiğini belirten Çalışkan, herkesi harekete geçmeye çağırdı.

Gruptakiler, açıklamanın ardından bir süre daha slogan atarak dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement