2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu ilk çekicin vurulması ile başladı - Son Dakika
Güncel

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu ilk çekicin vurulması ile başladı

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu ilk çekicin vurulması ile başladı

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu sahil marina alanda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın ilk çekici vurma seromonisi ile başladı.

21.09.2016 16:01  Güncelleme: 16:02

Sahil marina alanda düzenlenen etkinliğe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral, Telat Akköse, Süleymanpaşa Belediye Meclisi Üyeleri İlhan İmrak, Fethiye Filiz Çelik, Veysel Kaplan ile sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

SÖZEL: "BU TÜR ORGANİZASYONLARIN GELENEKSEL OLMASI ÇOK ÖNEMLİ"

İlk çekici vurma seremonisinden sonra konuşan 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu Küratörü Nermin Sözel; "Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'nda dokuz heykel çıkarılıyor, sekiz sanatçımız var. Türkiye'den bir sanatçı, Ukrayna, Çin, Kosta Rika, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Portekiz'den gelen toplamda sekiz sanatçı ile bu sene güzel heykellere imza atacağız. Başkanım sağ olsun, bu tür organizasyonların geleneksel olması çok önemli. O açıdan Ekrem Başkan'a çok teşekkür ediyorum." dedi.

EŞKİNAT: "SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNİN TEKİRDAĞ'A ARMAĞANI KALICI BİR ESERİ OLSUN İSTEDİK"

Etkinlikte konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; "Bir alışkanlık başladığı zaman bu devam eder. Biliyorsunuz biz sanatla ilgili yaptığımız çalışmaları Bisanthe, sporla ilgili olanları da Rodosto çatısı altında topluyoruz. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'nun ikincisi bu. Geçen sene sempozyumdan çıkan heykelleri şehrin muhtelif yerlerine koyduk. Geçen sene 8 sanatçı gelmişti. Bu sefer biz 400 sanatçı içinden önerdikleri eserlere göre 8 sanatçıyı seçtik. Dünyanın farklı yerlerinden gelen heykelin üstatları Tekirdağ için çalışacaklar. Biz bu yola çıkarken Süleymanpaşa Belediyesinin Tekirdağ'a armağanı kalıcı bir eseri olsun istedik. Süreç içerisinde de bir açık hava meydan müzesine dönüşecek bir alan oluşturacağız." ifadelerini kullanarak sözlerini noktaladı.

2.BIZANTHE TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU 19 EYLÜL-14 EKİM TARİHLERİ ARASINDA DEVAM EDECEK

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu 19 Eylül – 14 Ekim tarihleri arasında sahil marina alanda dünyanın dört bir yanından gelen heykel üstatlarının Süleymanpaşa için heykellerini yapması ile devam edecek.

Sanatçılar sempozyumda 19 Eylül – 14 Ekim tarihleri arasında çalışarak küratör Nermin Sözel"Barış için Uçabilmek", Türkiye'den Songül Telek "Diyalog", Romanya'dan Ciprian Hopirtean "Mental Kaçış", Çin'den Gao Meng "Rüzgar Atı", Portekiz'den Jaime Carvalho"Üstten Gelen El", Ukrayna'dan Lyudmyla Mysko "Süleymanpaşa'nın Çiçekleri", Yunanistan'dan Odysseas Tosounidis"Orman Perileri", Kosta Rika'dan Ulises Jimenez "Barış Şarkısı", Bulgaristan'dan Velislav Minekov "Alın Yazısı" adlı eserleri Süleymanpaşa için yapacaklar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu ilk çekicin vurulması ile başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement