"3. Yargı Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Güncel

"3. Yargı Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda

"3. Yargı Paketi" TBMM Genel Kurulu\'nda

TBMM Genel Kurulu, 3.Yargı Paketi'ne ilişkin tasarıyı yasalaştırmak için 18 saattir çalışıyor.

02.07.2012 08:40

TBMM Genel Kurulu, 3. Yargı Paketi'ne ilişkin tasarıyı yasalaştırmak için 18 saattir çalışıyor.

Genel Kurul, dün 14.00'de toplandı ve tasarının görüşmelerine 15.30'da başladı. Uzun süren çalışma saati milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Yorgun düşen ve uykusuz kalan bazı milletvekillerinin, kuliste ve Genel Kurul'da uyuduğu görüldü.

Zaman zaman tansiyonun yükselerek, yumruklaşmaya varan kavganın yaşandığı Genel Kurul'da, tepkisini sessiz göstermeyi tercih eden de oldu. CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, 5 dakikalık konuşma süresini, susarak kullandı.

CHP milletvekilleri, hem önerge hem de maddeler üzerinde yoklama talebinde bulundu. MHP'li milletvekilleri ise bazı maddelerde konuşmak yerine 500 kelimeyi bulan aynı gerekçe metnini okuttu.

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, verdikleri bir önerge üzerine yaptığı konuşmada, "(Ali Dibo) diye Google'a yazınca Sayın Ergin'in fotoğrafı geliyor. Neden acaba-" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Öner'in konuşmasının ardından, "sataşma" gerekçesiyle söz aldı.

Ergin, 2006 yılında Hatay'da "ihalelere müdahale ettiği" yönünde iddiaların bulunduğu haberlerin yayımlandığını anımsattı. Bu haberlerin yargı yoluyla "yalan" olduğunun ispatlandığını belirten Ergin, "Bizim tekziplerimizi yayınlanmak zorunda kaldılar. Tekzipler kesinleşmiş durumda. Sayıştay Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Devlet Denetleme Kurulu, hepsi inceledi, 'hiçbir şekilde iddialara yönelik tespitimiz yoktur' dediler. 2006 yılından bu yana bizimle ilgili hiçbir şey bulamayanlar bu tekzip edilmiş haberleri hala kullanmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, özel yetkili mahkemelerin çalıştıkları dönemde kim iktidarsa onun söylediğini yaptığını öne sürerek, "Nereden, nasıl talimat aldınız, nasıl vicdanlarınızın sesine kulak vermeden evinize gideceksiniz- 13-15 yaşındaki çocuklara 10 yıl ceza veriyor bu mahkemeler" şeklinde konuştu.

Tasarının görüşmeleri sürüyor.

Muhabir: Meltem Yılmaz - Özgür Çoban

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '3. Yargı Paketi' TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement