9. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Fuarı Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

9. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Fuarı Gerçekleşti

9. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Fuarı Gerçekleşti

Bu yıl 9.su düzenlenen Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Fuar'ı Ödemiş Belediyesi Fuar Alanı'nda yapılan törenle açıldı.

15.11.2013 09:11  Güncelleme: 09:19

4 gün boyunca sürecek olan Fuar'ın açılış törenine İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İşten, Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi ile çevre ilçelerin kaymakamları, Orman Genel Müdürlüğü'nü temsilen İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Halkla İlişkiler ve Dış ilişkiler Şube Müdürü Tacettin Coşkun, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Muradiye ve Torbalı Fidanlıklarının Müdürleri Nedim Bozkurt, Zeki Demir, Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği Başkanı Abdullah Okul, Ödemiş Süs Bir Başkanı Selahattin Bağlı, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye başkan adayları, üniversite öğrencileri, üreticiler ile vatandaşlar katıldı.

Halk oyunları ve açılış konuşmaları ile başlayan törende Orman ve Su işleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü adına kürsüye gelen İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın; Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi ve Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şeker'in selamlarını ve hayırlı olsun dileklerini ileterek sözlerine başladı. Bölge Müdürü İbrahim Aydın fidancılık ve ağaç yetiştirme konusunda öncülük etmiş tesisleri ile yıllardır sektöre katkı sağladıklarını ifade ederek, "Bu sektör elbette daha büyük olmalı. Hollanda, Konya Ovası kadar bir yerken süs bitkileri ve fidan ihracatında bizden çok yüksek ihracat rakamlarına sahip. Aslına bakarsanız bu sektörü geliştirip büyütemedik. Biz sektöre rakip değiliz ve sektörle iç içeyiz. Bu sektörün üretimlerinden de destek olma adına alım yapacağız" diye konuştu

Konuşmaların ve açılış kordelasının kesiminden sonra stantları gezen protokol ve vatandaşlar Muradiye ve Torbalı Fidanlık Müdürlükleri stantlarına yoğun ilgi gösterdi. İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İşten ve Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Muradiye Fidanlık Müdürlüğü'nün ünü tüm Türkiye'de tescillenmiş bitki kokteyli çaylarından içerek İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ve Müdürlük çalışanları ile uzun, uzun sohbet ettiler.

Özellikle fuarda en dikkat çeken objelerden birisi de Torbalı Fidanlık Müdürlüğü'nün özel tasarımı olan ve en başta hedef kitle olan çocuklara gençlere orman sevgisini bilincini aşılamayı amaçlayan "Torflu Tohum Tüpleri" adeta kapışıldı. Basın mensuplarına ve protokole konuya ilişkin bilgilendirmede bulunan İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın; İçinde çeşitli ağaç türlerinin tohumlarının yer aldığı Torflu Tohum Tüpleri'nden alan çocukların ve gençlerin tıpkı o meşhur çocuk şarkısında olduğu gibi ormanlarımızın tohumdan fidana, fidandan ağaca nasıl dönüştüğünü bir bardak büyüklüğündeki bu tüpler ile an ve an görüp yaşayacaklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 9. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Fuarı Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement