ABD Konsolosları CHP'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

ABD Konsolosları CHP'yi Ziyaret Etti

ABD Konsolosları CHP\'yi Ziyaret Etti

ABD Adana 2. Konsolosu JM Saxton Ruiz ve ABD Ankara Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Adam Cardwell CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

04.03.2014 16:03

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana 2. Konsolosu JM Saxton Ruiz, gezi ve (ABD) Ankara Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Adam Cardwell incelemelerde bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti.

İki günlük gezi için Diyarbakır'a gelen Konsolos JM Saxton Ruiz ve (ABD) Ankara Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Adam Cardwell Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaretinde CHP İl Başkanı Muzaffer Sayın, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Ay hazır bulundu. Yapılan görüşmede seçim hazırlıkları ve çözüm süreci konuşuldu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana 2. Konsolosu JM Saxton Ruiz, bölgede ziyarette bulunduklarını belirterek, ilk olarak Van'a geçtiklerini daha sonrada Diyarbakır'a geldiklerini buradan da Batman, Mardin ve Şanlıurfa'ya gideceklerini söyledi. Konsolos JM Saxton Ruiz, bölgedeki tüm siyasi partileri ziyaret ettiklerini belirtti.

ABD ve Türkiye'nin dostluğu çok uzun yıllara dayandığını aktaran Ruiz, ayrıca Türkiye ile çok güçlü bir NATO müttefiki olduklarını hatırlattı. Konsolos Ruiz, "Çeşitli İnsan Hakları Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri ile aynı zamanda Kadın hakları için çalışan örgütlerle görüşüyoruz. ABD bu konuda insan haklarını destekleyen en büyük devletlerden biridir" dedi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana 2. Konsolosu JM Saxton Ruiz, son olarak Türkiye'deki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın ise, Diyarbakırlıların huzur ve güven ortamını her şeyden daha çok önemsediklerini belirterek heyete ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. Sayın, bu tür görüşmelerin fikir alışverişi açısından iyi olduğunu ifade etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel ABD Konsolosları CHP'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement