AK Parti Kongresinde Pankart Açan 2 Genç İlk Duruşmada Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Kongresinde Pankart Açan 2 Genç İlk Duruşmada Tahliye Edildi

AK Parti Kongresinde Pankart Açan 2 Genç İlk Duruşmada Tahliye Edildi

Haber-Kamera Yüksel KOÇ İstanbul DHA Sinan Erdem Spor Salonu'nda 8 Şubat tarihinde yapılan AK Parti İstanbul İl Kongresi'nde 'Berkin'in katillerini arıyoruz!

09.03.2015 17:27

Haber-Kamera Yüksel KOÇ İstanbul DHA

Sinan Erdem Spor Salonu'nda 8 Şubat tarihinde yapılan AK Parti İstanbul İl Kongresi'nde 'Berkin'in katillerini arıyoruz! Dev-Genç yazılı pankart açtıkları için 'Terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan Leyla Erdoğan ve Hicri Selviler, bugün yapılan ilk duruşmada tahliye edildi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Leyla Erdoğan getirilirken, Balıkesir Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hicri Selviler, SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) sistemi ile ifade verdi.

Üç avukatın temsil ettiği sanıklardan Leyla Erdoğan, adalet istedikleri için AK Parti Kongresi'ne gittiklerini belirterek, 'Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasında adaletten bahsediyordu. Ancak Berkin'in katilleri hala yargılanmıyor. Yüzleri teşhis edilmesine rağmen korunuyor. Biz de halk olarak buna sessiz kalmadığımızı belirtmek için böyle bir pankart açmaya karar verdik. Bunun dışında herhangi bir eylemimiz olmadı dedi.

KAMERAYA SIRTINI DÖNÜP SLOGAN ATTI

Leyla Erdoğan'ın sorgusunun ardından, Balıkesir Cezaevi'nde bulunan tutuklu sanık Hicri Selviler, cezaevindeki SEGBİS odasına girer girmez, sırtını kameraya dönüp yere oturarak, 'İnsanlık onuru işkenceyi yenecek şeklinde slogan atmaya başladı. Mahkeme heyetinin isteğiyle, Hicri Selviler'in avukatı Oya Aslan kendisini tanıtarak, sanığın ifade vermesini sağlamak istedi. Ancak Selviler aralıksız aynı sloganı atmaya devam edince, bu girişimi sonuçsuz kaldı.

Mahkeme heyeti, Selviler'in bu eylemini tutanağa şöyle geçirdi

'SEGBİS bağlantısı ile hazırlanan özel odaya alınan sanık Hicri Selviler, odaya girdiğinde sırtını ekrana döner vaziyette yerde oturup aralıksız, 'İnsanlık onuru işkenceyi yenecektir' şeklinde söylemini sürdürdüğü görüldü. Mahkeme heyeti, müdafisine bağlantı kurması hususunda imkan tanındı. Sanık Hicri Selviler'in sadece kendi söylemlerini tekrarlamak suretiyle SEGBİS odasında sırtını dönmüş vaziyette yerde oturduğu heyet tarafından tespit edildi. Bu nedenle sanığın kimlik tespiti ve savunmasının alınması, haklarının hatırlatılması mümkün olmadı.

Avukat Oya Aslan, müvekkilinin tahliye edilmesi durumunda duruşmaya getirerek ifade vermesini sağlayacaklarını söyledi.

SAVCI TAHLİYE İSTEDİ

Sanık avukatları, suçun vasfı ve delillerin toplanmış olduğunu belirterek, her iki tutuklunun da tahliyesini talep etti. Savcı Metin Şentürk de, suçun niteliği ve sanıkların tutuklu kaldıkları sürede amaçlanan faydanın sağlandığını vurgulayarak, her iki sanığın da tahliyesine karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

İKİ SANIK DA TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti de, savcının isteğine uyarak, her iki sanığın da tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, Hicri Selviler'in ikametinin bulunduğu Bursa'da talimatla ifadesinin alınması için Bursa Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasına karar verdi ve duruşmayı erteledi.

DURUŞMA ÖNCESİ BASIN AÇIKLAMASI

Bu arada, duruşma öncesi bir grup adliye önünde basın açıklaması yaptı. Dev-Genç imzalı 'Davutoğlu'nun emriyle 5 dakikada tutuklanan Leyla ve Hicri serbest bırakılsın pankartı açan grup adına yapılan açıklamada, Leyla Erdoğan ve Hicri Selviler'in AK Parti kongresinde açtıkları Berkin Elvan pankartı nedeniyle tutuklandıkları hatırlatılarak, 'Hicri ve Leyla, Berkin'e adalet istedikleri için tutuklandılar denildi.

Hicri Selviler ve Leyla Erdoğan için adalet istediklerini belirten grup, açıklamanın ardından duruşmayı izlemek için adliyeye girdi. Bu sırada, polis, grubun elindeki pankarta el koydu.

İDDİANAME

8 Şubat 2015 tarihinde Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan AK Parti İstanbul İl Kongresi'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşurken, 'Berkin'in katillerini arıyoruz! Dev-Genç yazılı pankart açan Leyla Erdoğan ve Hicri Selviler önce gözaltına alınmış, bir gün sonra da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2 genç hakkında, Terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti Kongresinde Pankart Açan 2 Genç İlk Duruşmada Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement