Alhan Babat Bir İlki Başardı - Son Dakika
Güncel

Alhan Babat Bir İlki Başardı

Alhan Babat Bir İlki Başardı

Alhan Babat bir ilki başardı Türkiye'nin ilgi odağı oldu.

24.04.2012 10:08

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in koltuğunu devrettiği GKV Özel Okulları 8. Sınıf öğrencisi Muammer Alhan Babat Gaziantep'in ve Türkiye'nin gurur kaynağı oldu. Gaziantep tarihinde ilk kez Gaziantepli bir çocuğun TBMM Başkanlık makamına temsili başkan olarak oturduğu başkanlık koltuğundan Muammer Alhan Babat'ın verdiği mesajlar Türkiye'nin ilgi odağı oldu. Babat mesajında "Dünya barışı, yeni anayasa ve daha fazla çocuk hakları için buradayım" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak ve beraberindeki çocukları kabul ederek koltuğunu, Gaziantep Kolej Vakfı özel Okulları 8. sınıf öğrencisi Muammer Alhan Babat ve Ankara'dan 8. sınıf öğrencisi Derya İlayda Doruk'a devretti. Devir töreninin ardından Çiçek GKV'li Muammer Alhan Babat'ı TBMM Başkanı, İlayda Doruk'u Seneto Başkanı olarak ilan etti. Muammer Alhan Babat hayalinde böylesine ulu bir kamamı temsil etmek olduğunu ifade ederek "TBMM Başkanı olma isteğimi Gaziantep Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan'la paylaştım. 8 Ekim 2011 tarihinde Gaziantep'e bir ziyaret için gelen TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek'le görüşerek bu düşüncemizi kendisiyle paylaştık.

Sayın Çiçek hayallerimi gerçekleştirecek daveti yaparak beni buraya davet etti. Ben TBMM Başkanı olarak burada çocuklar için ve anayasa için bulunmaktayım. Çocuklarımızın Haklarının yeni anayasada daha farklı ve günümüz koşullarına uygun olarak geçmesini istiyorum." dedi. Kendisine yöneltilen soruları da büyük bir soğukkanlılıkla yanıtlayan GKV Özel Okulları 8.sınıf öğrencisi Muammer Alhan Babat Ermeni soy kırımıyla ilgili soruya verdiği cevapta 1915 olaylarının çok tartışıldığını, bu topraklarda bir ''soykırım'' yapılmadığını ifade ederek "O dönemlerle ilgili günümüzde birçok tartışma bulunmaktadır. Fransa'nın aldığı kararı red ediyorum." dedi. Suriye'de yaşanan olayların ardından Türkiye'ye irtica eden Suriyeli vatandaşların Kilis ve Gaziantep'te ki kampları ziyaret ettiğini belirterek "Suriyeli çocukların yaşadığı olayları yakından bilen birisi olarak dünyaya sesleniyorum.

Bu çocukların yaşam hakkının korunması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyüklüğünü bu olaylar karşısında da göstermiş ve bu insanlara kucak açmıştır." dedi. Eğitimin de önemine değinen Muammer Alhan Babat yeni uygulamaya konulacak olan eğitim sisteminin Türkiye'yi daha güçlü kılacağını ve desteklediğini açıkladı. Sivil anayasa hazırlık sürecini de değerlendiren Babat "Mevcut anayasa ülkemize ve bizlere birkaç beden küçük gelmektedir. Sivil anayasaya herkes katkı sağlamalı ve güncellenerek uygulanmaya konulmalıdır. Sivil anayasa içerisindeki çocuk haklarının da dikkate alınması ve genişletilmesi gerekir" dedi.

TBMM'de düzenlenen ardından Muammer Alhan Babat ve İlayda Doruk'a TBMM Başkanı Cemil Çiçek "TBMM Başkanlık Mazbatası"nı verdi. GKV'li Muammer Alhan Babat'ta TBMM Başkanı Cemil çiçek'e Şanlıurfa'nın Birecik İlçesinde bulunan Dr Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezi'nde arkeologlar tarafından özel olarak hazırlanan ve Gaziantep'in sembolü haline gelen Zeugma Kazılarında ortaya çıkarılan Çingene Kızı Mozaiğinin bire bir kopyesi yanında, Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan tarafından hazırlanan ve içerisinde 420 Gaziantep'li hanımın yemek tarifleri bulunan Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri kitabıyla taş üzerine basılmış TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Muammer Alhan Babat'a ait bir fotoğrafın bulunduğu bir plaket sundu. TBMM Çocuk Başkanı Muammer Alhan Babat törene katılan konuklara da Gaziantep'ten özel olarak getirdiği baklava ve fıstık ezmesi ikram ederek tebrikleri kabul etti.

Milletvekilleri Erdoğan ve Bakbak Alhan'ı yalnız bırakmadı.

Gaziantep tarihinde ilk kez bir öğrencinin TBMM Başkanlık koltuğunda yer almasının önemli bir olay olduğuna dikkat çeken Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan "Muammer Alhan Babat'la tören sırasında gurur duydum. Soğukkanlı duruşu, sorulara verdiği açık ve net yanıtlar, rahatlığı ve göz dolduran kuruşuyla sadece Gaziantep'in değil Türkiye'nin de gurur kaynağı olmuştur. Muammer Alhan Babat bu yıl Ankara'ya yeni bir yolun açılmasını sağlamış, bundan sonraki yıllarda Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı Başbakanlık gibi makamlara Anadolu'nun dört bir tarafından çocuklar talip olabilecek ve burada temsil hakkını kullanacaklardır. Bu anlamda bir ilk gerçekleştirilirken brokerside de zincirler kırılmıştır.

GKV'li Muammer Alhan Babat'ı yürekten kutluyorum" dedi. TBMM'de düzenlenen koltuk devir teslim töreninde Gaziantepli Muammer Alhan Babat'ı yalnız bırakmayan milletvekillerinden birisi olan Derya Bakbak "Babat törende gögsümüzü kabartmış, Gazianteplilerin ortak gururu olmuştur. Kendisini yürekten kutluyorum. Gösterdiği medeni cesaret ve olgunluk Gazianteplilerin genel özelliklerindendir. Alhan yeni bir ilki gerçekleştirerek kentimizin en önemli özelliklerini de basın huzurunda dünyaya tanıtmıştır" dedi. Törenin ardından duygularını dile getiren Muammer Alhan Babat "Tören sırasında büyük bir heyecan hissettim. Çok mutlu oldum. Orada şahsım olarak değil, Gaziantep'i temsil ediyordum, Türkiye'deki bütün çocukları temsil ediyordum. Çünkü ilk kez Ankara'nın dışında bir öğrenci bu makamlarda görev alıyordu. Diliyorum ki bundan sonra Türkiye'nin farklı illerinden arkadaşlarım bu makamlarda temsil görevi üstlensin.

Benden desteklerini esirgemeyen Gaziantep Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, eğitimimde ve yaşamımda önemli yeri bulunan GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy-Celal Ersoy'a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr Asım Güzelbey'e Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürümüz Ekrem Serin'e Dr Hüseyin Mirkelam, Nazan Tuğsuz, Osman Demirci, Burhan Çağdaş, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr Atanur Vergili, Okul Müdürümüz Ali Bozgeyik, öğretmen ve öğrenci arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederken Gaziantep yerel ve ulusal medya mensuplarına da çok teşekkür ediyorum. Anne ve Babamın büyük desteğini gördüğüm bu görevim sırasında onlara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alhan Babat Bir İlki Başardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement