Almanya Uçuşa Yasak Bölge Konusunda Temkinli - Son Dakika
Güncel

Almanya Uçuşa Yasak Bölge Konusunda Temkinli

Almanya Uçuşa Yasak Bölge Konusunda Temkinli

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schaefer: "Suriye topraklarında herhangi bir askeri angajman planımız yok" Hükümet Sözcüsü Wirtz: "Türkiye, Suriye'den aldığı sığınmacılar dolayısıyla övgüyü hak eden bir ülke"

10.10.2014 16:51

Almanya hükümeti, Suriye'de Türkiye'nin istediği uçuşa yasak bölge konusuna temkinli yaklaşıyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, haftalık olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye sınırında istediği uçuşa yasak bölge konusunda Almanya'nın "temkinli" olduğunu ifade ederek, "Bu konu yeni değil. 3,5 yıldır Suriye'de iç savaş var ve Türkiye'nin bu talebi yeni değil. Bunun için büyük askeri güç gerekiyor, kara gücü gerekiyor. BM'nin bu karmaşık durumda hazırlığı olup olmadığı konusunda bir bilgim yok" dedi.

Almanya'nın Suriye topraklarında herhangi bir askeri angajman planının olmadığını belirten Schaefer, uçuşa yasak bölge konusuna da temkinli yaklaştıklarını yineledi.

"Türkiye övgüyü hak ediyor"

Almanya Hükümet Sözcüsü Christiane Wirtz de "Başbakan Angela Merkel'in Dışişleri Komisyonun'da Türkiye'yi IŞİD konusunda eleştirdiği" yönünde Alman basınında çıkan haberlere yorum yapmayacağını belirterek, "Komisyon toplantısı kapalı bir toplantıdır. Kapalı toplantılarda yapılan konuşmalar konusunda yorumda bulunamam" dedi.

Wirtz, "Almanya'nın Türkiye'ye nasihat ya da akıl verme gibi bir durumunun olmayacağına" işaret ederek, bu konuda hükümetin bir telkini olmadığını kaydetti.

Christiane Wirtz, "Türkiye'nin Suriye'den aldığı sığınmacılar dolayısıyla övgüyü hak eden bir ülke olduğunu" söyledi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya Uçuşa Yasak Bölge Konusunda Temkinli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement