Amasya - Bakan Eroğlu: En Çevreci Hükümet Ak Parti - Son Dakika
Güncel

Amasya - Bakan Eroğlu: En Çevreci Hükümet Ak Parti

Amasya - Bakan Eroğlu: En Çevreci Hükümet Ak Parti

Amasya'ya Gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 17.5 Milyon Avro'ya Malolan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin Açılışını Yaparak, "ak Parti Hükümeti Gelmiş Geçmiş En Çevreci Hükümettir" Dedi.

30.07.2010 17:50

AMASYA'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 17.5 milyon Avro'ya malolan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin açılışını yaparak, "AK Parti hükümeti gelmiş geçmiş en çevreci hükümettir" dedi.

Karayoluyla Amasya'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti. Ardından da Amasya Belediyesi tarafından yaptırılan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin açılışına katıldı. Yaklaşık 17.5 milyon Avro'ya mal olan tesisin açılışında konuşan Bakan Eroğlu, kente yapılan çalışmalar ve projeler hakkında da bilgi aldı. Bu yıl sonunda Aydınca Barajı'nın inşaatına başlanacağının müjdesini veren Bakan Eroğlu, "35 bin 40 dekarlık alanı sulayacak bu proje, bölge için çok önemli. Çok modern bir sulama sistemi yapacağız. Yozgat ve Amasya arazilerini sulayacak olan Aşağıçekerek Süreyyabey Barajı inşaatı ise tamamlandı. Bölge Müdürümüze 10.10.2010 saat 10'u 10 geçe su tut talimatı verdik. Bölge bu projeyle hayat bulacak. Çevre ve Orman Bakanlığı olarak bin günde bin gölet yapmayı da planlıyoruz. Çalışmalar, modern, tamamı kapalı sistem olacak şekilde inşaa edilecek" dedi. Hizmete açılan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nden Amasya merkezin dışında Merzifon, Suluova, Gümüşhacıköy ilçeleri ve 9 beldenin de faydalanacağını dile getiren Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti hükümetinin gelmiş geçmiş en büyük çevreci hükümet olduğunu dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya - Bakan Eroğlu: En Çevreci Hükümet Ak Parti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement