Antalya - Deniz Baykal'dan İlçelere Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Antalya - Deniz Baykal'dan İlçelere Ziyaret

Antalya - Deniz Baykal\'dan İlçelere Ziyaret

Deniz Baykal'dan ilçelere ziyaret CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, ilçe ziyaretleri kapsamında Kaş'ta partililerle görüştü.

04.02.2016 17:37

Deniz Baykal'dan ilçelere ziyaret

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, ilçe ziyaretleri kapsamında Kaş'ta partililerle görüştü. Demre'de ise hortum felaketinden zarar gören seraları gezen Baykal, üreticilere 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Kaş ve Demre ilçe örgütlerini ziyaret etti. Partililerin eşlik ettiği Baykal, önce Yeşilköy Mahallesi'nde taziye ziyaretinde bulundu. Ardından Kaş'a geçen Baykal'ı, CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bozca Gümüş, Gençlik Kolları Başkanı Hasan Kocakahya, Kaş eski Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Kalkan eski Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, ilçe yöneticileri, belediye meclisi üyeleri, eski CHP ilçe başkanları ve partililer karşıladı.

'HABUR'DA ÇADIR MAHKEMELERİ KURDURDUNUZ'

CHP ilçe binasında partililere seslenen Deniz Baykal, Türkiye'nin çok önemli iç ve dış sorunlarla boğuştuğunu anlattı. Bu sorunların yaratıcısının mevcut iktidar olduğunu aktaran Deniz Baykal, "Siz PKK'lılar için Habur'da çadır mahkemeleri kurdurdunuz. Otobüsler üstünde açılım naralarıyla il il gösteri yapmalarını sağladınız. 'Bu yanlıştır' diyenlere, 'bunlar kandan besleniyor, şehitler gelmeye devam etsin mi' dediler. Bugünkü terör sorununun nedeni geçmişte yapılan hatalardır" dedi.

'UÇAK SINIRA ETKİLERİ ANTALYA'YA DÜŞTÜ'

Önceden dağda olan terörün şimdi şehre indiğini kaydeden Deniz Baykal, bugün terörle yoğun şekilde mücadele edildiğini belirtti. Bu mücadeleyi yapan güvenlik güçlerine destek verilmesi gerektiğini söyleyen Baykal, CHP olarak operasyonlar konusunda dikkatli bir dil kullanılması gerektiğine işaret etti. Dış politikada hükümeti eleştiren Deniz Baykal, "Dış politika konusunda bu hükümet dökülüyor. Rus uçağının düşürülmesi Antalya turizmini ve tarımını vurdu. Uçak sınıra düşerken etkileri Antalya'ya düştü. 'Turizmci ve üretici mağdur edilmeyecek' deniyor. Yapılan hiçbir şey, alınan hiçbir önlem yok" diye konuştu.

'ZATEN 60 MADDE ÜZERİNDE MUTABAKAT SAĞLANDI'

Yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili de Deniz Baykal, "Yeni anayasa diye tutturuldu. 'Kenan Evren Anayasası'nın maddelerinin büyük bölümü değişti. Gelin seçim yasasını değiştirelim. Seçim barajını kaldıralım. YÖK Yasası'nı değiştirelim. Bunların dışında neyi değiştireceksiniz? Zaten 60 madde üzerinde mutabakat sağlandı. Bunlar ülkenin kafasını karıştırmak. Asıl sorunların tartışılmasının önüne geçmek" dedi.

HORTUMDAN ZARAR GÖREN SERALARI GEZDİ

Deniz Baykal daha sonra beraberindekilerle Demre İlçesi'ne geçti. Demre'de CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, ilçe yöneticileri ve partililer tarafından karşılanan Baykal, önce Kaymakam Murat Uz'u makamında ziyaret etti. Yaşanan hortum felaketiyle ilgili bilgi alan Deniz Baykal, daha sonra hortumdan zarar gören mahallelerde seraları gezdi. Burada üreticilerle görüşen Baykal, 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Bir daha benzer bir felaket yaşanmaması temennisinde bulunan Baykal, devletin yaraları en kısa zamanda sarmasını beklediklerini aktardı.

Daha sonra ilçe binasında yöneticilere de 'hayırlı olsun' dileklerini ileten Deniz Baykal, Finike, Kumluca ve Kemer ilçelerini ziyaret etmek üzere Demre'den ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Deniz Baykal'dan İlçelere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement