Asım Kocabıyık Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Asım Kocabıyık Son Yolculuğuna Uğurlandı

Asım Kocabıyık Son Yolculuğuna Uğurlandı

Borusan Holding Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, son yolculuğuna uğurlandı.

29.12.2012 14:20  Güncelleme: 09:09

İstanbul'da hayatını kaybeden Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

EDİRNEKAPI'YA GÖMÜLDÜ

Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. İşadamı Kocabıyık için bugün Fatih Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Törene Kocabıyık ailesinin yanı sıra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, işadamlarından Adnan Polat, Sedat Aloğlu, Bülent Eczacıbaşı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Afyonkarahisar Valisi İhsan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze törenine katılan vatandaşların ıslanmaması için büyük bir platform kurulurken, vatandaşların üşümemesi için de ısıtıcıların yerleştirilmesi dikkat çekti.

Kocabıyık'ın cenazesi öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Edirnekapı Mezarlığı'na götürüldü.

ASIM KOCABIYIK KİMDİR?

Asım Kocabıyık, işadamı olarak imza attığı başarılarının yanı sıra özellikle eğitim, kültür ve sanat alanlarında yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmaları ve hayırseverliği ile tanınıyordu. 1924 yılında Afyonkarahisar'ın Tazlar köyünde doğan Asım Kocabıyık'ın ismi Türkiye'nin sanayileşme serüvenine paralel olarak anıldı.

Asım Kocabıyık, iş hayatına 1944 yılında henüz öğrenci iken girişimci babasının kurduğu İstikbal Ticaret şirketinde çalışarak başladı. 1972'de Borusan Holding'i kurarak bugünkü modern ve kurumsal topluluğun ilk adımını attı.

57 yıl liderliğini yaptığı Borusan Grubu'nun bugün 6 bin kişinin çalıştığı, çelik, distribütörlük, lojistik ve enerji alanlarında faaliyet gösteren bir dünya şirketi haline gelmesini sağladı. Cumhuriyet döneminin ilk sanayici kuşağının bir temsilcisi olarak Asım Kocabıyık, Türk ekonomi ve sanayisinin gelişmesinde, dışa açılmasında önemli misyonlar üstlendi. Başta TÜSİAD olmak üzere iş dünyasının önde gelen örgütlerinde aktif rol aldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Asım Kocabıyık Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement