Askeri İstihbarat Bilgilerini Sızdırmakla Suçlanan Erin Davasına Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Askeri İstihbarat Bilgilerini Sızdırmakla Suçlanan Erin Davasına Devam Edildi

Askeri İstihbarat Bilgilerini Sızdırmakla Suçlanan Erin Davasına Devam Edildi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen ve 52 vatandaşın ölümü sonrası askeri istihbarat bilgilerini sızdırmakla suçlanan erin yargılanmasına devam edildi.

30.12.2013 13:39

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen ve 52 vatandaşın ölümü sonrası askeri istihbarat bilgilerini sızdırmakla suçlanan erin yargılanmasına devam edildi.

Hatay Reyhanlı'da meydana gelen bombalı saldırıların ardından belgelerin yayınlanmasından sonra soruşturma başlatan savcılık, Amasya Cezaevi'nde görev yapan 26 yaşındaki Jandarma Er U.K'yı gözaltına almıştı. Tutuklanan U.K., 170 gün cezaevinde kaldıktan sonra 11 Kasım 2013 günü yargılandığı Özel Yetkili Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi. Tutuksuz olarak yargılanan er U.K. ile avukatları Ertuğrul Mehmet Avcı, Özgür Urfa, Ceren Kalı ve Selin Yılmaz, davanın bugün görülen üçüncü duruşmasında hazır bulundular. U.K.'nın avukatları, davayla ilgili imaj inceleme raporunu inceleyen bilirkişinin 2'sinin polis, 1'inin öğretmen olması üzerine bilirkişi raporuna itiraz ederek, "Bu davanın konusu olan belgeler Jandarma Genel Komutanlığı'nın bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı'dır. Raporu düzenleyen polis memurları da İçişleri Bakanlığı'nın elamanı olduğuna göre tarafsızlık ilkesi zedelenmiştir. Bilirkişi raporuna itiraz ediyoruz. Raporun bir bilişim hukukçusu, hukukçu olmayan bir bilişimci ve yine bilişim konusunda uzman mühendislik fakültesinde uzman bir akademisyen tarafından yeni bir rapor alınmasını talep ediyoruz. Ayrıca U.K.'nın tedavisi için duruşmalarda vareste tutulmasını talep ediyoruz" dediler.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından mahkemeye gönderilen belgede sızdırılan belgelinin her birinin gizli olduğu belirtildi. Mahkeme heyeti, rapor tutan bilirkişinin adli yargı ilk derece Adalet Komisyonu tarafından düzenlenen liste içerisinden seçilmesi, görevsizlik kararı öncesi suçta kullandığı iddia edilen telefon üzerinde ayrıca bilirkişi incelemesi yapılması, sanık müdafilerinin beyanlarında dile getirdikleri şekilde farklı bilirkişi heyeti tarafından düzenlenecek bir raporun davanın uzamasına neden olacağı gibi gereksiz yargı giderlerine neden olacağı anlaşıldığından bu yönde talebin reddine karar vardı. Ayrıca, er U.K.'nın tedavisi için duruşmalarda vareste tutulmasına ve sanık müdafilerinin bilirkişi raporuna ve gelen müzekkerelere cevaplarına karşı beyanda bulunmaları için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Er U.K.'nın avukatı olan ablası Ceren Kalı ise, duruşma çıkışı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bilirkişi raporunun taraflı olması şüphesiyle kabul edilemez olduğunu savundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Askeri İstihbarat Bilgilerini Sızdırmakla Suçlanan Erin Davasına Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement