Bahtiyar Aydın Davası Görülmeye Başlandı - Son Dakika
Güncel

Bahtiyar Aydın Davası Görülmeye Başlandı

Bahtiyar Aydın Davası Görülmeye Başlandı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 1993 yılında dönemin Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ile 16 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın duruşmasına bugün başlandı.

16.01.2014 13:49

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 1993 yılında dönemin Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ile 16 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın duruşmasına bugün başlandı. Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan Lice Adalet Arıyor Platformu üyelerinin açtıkları 'Başbakanımızın da, çözüm sürecinin de, davamızın da arkasındayız' pankartı dikkat çekti.

Lice ilçesinde 22 Ekim 1993 tarihinde yaşanan olaylarda dönemin Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ile 16 kişinin öldürülmesiyle ilgili açılan soruşturmanın davası bugün Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülmeye başlandı. Duruşmayı takip etmek üzere Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan Lice Adalet Arıyor Platformu üyeleri, düzenledikleri basın açıklamasıyla yaşanan olaylara tepki gösterdi. Platform üyelerinin açtığı, 'Başbakanımızın da, çözüm sürecinin de, davamızın da arkasındayız' pankartı dikkat çekdi. 'Yargıdan vesayet değil, adalet istiyoruz', 'Halkın evini bombaladınız korkmadınız, Allah'ın evini bombaladığınızda korkmadınız mı' pankartlarıyla bir araya gelen platform üyeleri adına açıklamayı Lice Adalet Arıyor Platformu sözcüsü Şaban Matlaş, Lice ilçesinde yaşanan olayların aydınlatılması gerektiğini söyledi. Maltaş, köy yakmalara karşı olan Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ı öldürenlerin Lice'deki olayları çıkartanlar olduğunu dile getirdi. Matlaş, "Lice halkının verdiği mücadele, gösterdiği kararlılık ve o dönemin tanıklarının ifadeleri sonucunda savcı iddianame hazırlamış, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açmıştır. Ayrıca AHİM'e yapılan başvuru sonucunda Türkiye mahkum edilmiştir. Barış sürecinin başlamasıyla beraber susturulan silahlar bu hesaplaşmayı beraberinde getirmiş. Kirli olayların aydınlatılması ve hakikatlerin araştırılması önem kazanmıştır. 'Bu ülke için kurşun atan da, kurşun yiyen de değerlidir' diyen dönemin Başbakanı Tansu Çiller ve dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'e bu dosyanın kapsamı içinde yargılanmalıdır. Mahkeme bu konuda karar almalıdır. Ayrıca TBMM'de Lice olaylarını araştırmak amacıyla yeniden bir komisyon kurulması tüm halkımızın talebi olduğu gibi biz Lice Adalet Arıyor Platformunun bileşenlerinin de talebidir. Bizler adalet arayıcıları olarak bu hukuksuzluğun artık son bulmasını umuyoruz. Mahkemenin buradan artık Lice halkının görüşlerinin esas alması gereklidir ve elzemdir'" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardında platform üyeleri duruşmanın görüldüğü 8. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna geçti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bahtiyar Aydın Davası Görülmeye Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement