Bakan Çavuşoğlu: Dünyada 241 Temsilciliğimiz Olacak - Son Dakika
Güncel

Bakan Çavuşoğlu: Dünyada 241 Temsilciliğimiz Olacak

Bakan Çavuşoğlu: Dünyada 241 Temsilciliğimiz Olacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün 228 temsilcilikle dünyada 5'inci sıradayız. Bu yıl sonu itibariyle 241 temsilciliğimiz olacak" dedi.

15.05.2015 17:00

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün 228 temsilcilikle dünyada 5'inci sıradayız. Bu yıl sonu itibariyle 241 temsilciliğimiz olacak" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Kaş İlçesi'ne geldi. Burada esnaf ziyareti yapan Bakan Çavuşoğlu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer'i makamında ziyaret etti. Sonrasında Demre İlçesi'ne geçen Bakan Çavuşoğlu'nu, Demre Belediye Başkanı Ak Partili Süleyman Topçu, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş'ın da aralarında bulunduğu kalabalık topluluk karşıladı.

'BUGÜN G20'NİN BAŞKANLIĞINI YAPIYORUZ'

Burada partisinin seçim bürosu açılışında konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Antalya'da NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nı yaptık. Dünyanın gözü Antalya'daydı. Önemli kararlar aldık. 50'den fazla Dışişleri Bakanı ve temsilci katıldı. Antalya dünya diplomasisinin de merkezi oluyor. Kasım ayında G20 Zirvesi'ni yapıyoruz. Dünyanın en gelişmiş, en zengin 20 ülkesinin liderlerini Antalya'ya getiriyoruz. Antalya'ya dünyanın en büyük zirvesini yapmak yakışır. Antalya her şeyin en iyisini hak ediyor. Hizmetin en iyisini hak ediyor. Demreliler hizmetin en iyisini hak ediyor. Bugün G20'nin başkanlığını yapıyoruz. Size 14 sene önce, 10 sene önce birisi çıksaydı, 'Türkiye dünyanın en zengin 20 ülkesinin başkanlığını yapacak' deseydi, inanır mıydınız? Türkiye artık bu noktaya geldi. Kimin sayesinde? Ak Parti iktidarı sayesinde. İlk defa halkın oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Türkiye bu noktaya geldi. Şimdi bayrağı cumhurbaşkanımızdan devralan Torosların yiğit evladı Konyalı, 'Ben Konyalı olduğum kadar Antalyalıyım' diyen Ahmet Davutoğlu'nun sayesinde" dedi.

'DÜNYADA 241 TEMSİLCİLİĞİMİZ OLACAK'

Türkiye'yi büyütüp küresel bir aktör haline getirdiklerini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Şimdi yeni Türkiye'nin ikinci yarısına geldik. Böylesine bir ülkenin dışişleri bakanı olmak benim için bir gururdur. Bugün 228 temsilcilikle dünyada 5'inci sıradayız. Bu yıl sonu itibariyle 241 temsilciliğimiz olacak. Büyüyen bir Türkiye'nin göstergesi. Bugün dünyadaki kalkınma projelerine verdiğimiz destek 3.5 milyar dolar civarında. Size birisi 'IMF kapılarında 1 milyar dolar için el açan Türkiye IMF'ye olan 23.5 milyar dolar borcunu ödeyecek, dünyadaki kalkınma projelerine 3.5 milyar dolar kaynak aktaracak' deseydi, inanır mıydınız? Dünyanın her yerindeki kalkınma projelerine destek veriyoruz. Türkiye dünyadaki sosyal yardımlar konusunda yılda 1.7 milyar dolarla Amerika ve İngiltere'nin ardından dünyada üçüncü. Nüfusa ve gelire göre kıyaslarsak birinci."

Bakan Çavuşoğlu konuşmasının ardından beraberindekilerle partisinin seçim bürosunu açtı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çavuşoğlu: Dünyada 241 Temsilciliğimiz Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement