Bakan Eroğlu Mersin'de Köyler Tedbir Amaçlı Boşaltıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu Mersin'de Köyler Tedbir Amaçlı Boşaltıldı

Bakan Eroğlu Mersin\'de Köyler Tedbir Amaçlı Boşaltıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mersin'in Gülnar İlçesi'nde dün başlayan ve halen devam eden orman yangını nedeniyle 3 köyün tedbiren boşaltıldığını söyledi.

23.08.2012 17:44

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mersin'in Gülnar İlçesi'nde dün başlayan ve halen devam eden orman yangını nedeniyle 3 köyün tedbiren boşaltıldığını söyledi. Suriye'de kasıtlı çıkarılan orman yangınının Türkiye'ye sıçramasının şanssızlığını yaşadıklarını kaydeden Eroğlu, Tüm izinleri iptal ettik, yangın kısa zamanda söndürülecek dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Başmakçı İlçesi'nde Yaka Göleti ve Sulaması, Yaka Taşkın Koruma ve Çığrı Köyü Kocaçay Deresi Taşkın Koruma Tesisleri'nin temel atma törenine katıldı. Burada kendisini karşılayanlarla bayramlaşan Bakan Eroğlu, gazetecilerin soruları üzerine Mersin'in Gülnar İlçesi'nde dün başlayan ve halen devam eden orman yangını hakkında bilgi verdi.

SURİYE'DE BAŞLADI BİZE SIÇRADI

Suriye'de kasıtlı olarak çıkarılan orman yangının Türkiye'ye sıçramasının şanssızlığını yaşadıklarını belirten Bakan Eroğlu, yangın bölgesine yakın 3 köyün tedbiren boşaltıldığını söyledi. Isparta, Konya, Adana ve Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illerden bölgeye takviye ekipler gönderildiğini vurgulayan Eroğlu, Yangını an be an takip ediyoruz. Köyler ormanla iç içe. Tedbir amaçlı köyleri boşaltıyoruz. Yangının olduğu alanda kızılçam ormanları var. Geçmişte de büyük yangın geçirdi. Yangını kısa zamanda söndüreceğimize inanıyorum dedi.

ANIZ YAKMAYIN UYARISI

Orman yangınlarıyla ilgili uyarılarda da bulunan Bakan Eroğlu, orman yangınlarının sebepsiz çıkmadığını kaydetti. Çiftçileri kesinlikle anız yakmamaları konusunda uyaran Eroğlu, şöyle dedi Yangının şakası yok. Şu anda Amerika ve İspanya yangınlarla baş edemiyor. Dünyanın her tarafında korkunç orman yangınları var. Vatandaşlarımızdan yangına karşı dikkatli olmalarını istiyorum. Özellikle şu an sıcaklık çok fazla, nem düşük. Ormanlık alanlarda piknik yapanlar çok dikkatli olsun.

Türkiye genelinde dün 9'u kırsal bölgelerde olmak üzere 39 ayrı orman yangını çıktığına dikkati çeken Bakan Eroğlu, bu nedenle tüm izinlerin iptal edildiğini ve personelin göreve çağrıldığını söyledi.

'ÇOCUK YAPMASI SİZDEN, İŞLERİ BİZDEN'

Açıklamaların ardından tesislerin temelini atmak için platforma çıkan Bakan Eroğlu, kürsüde ilginç bir çağrı yaptı. Protokol üyelerini yanına çağıran Bakan Eroğlu, ardından en fazla çocuk doğuran kadınları da kürsüye çağırdı. Bakan Eroğlu'nun çağrısı üzerine 8 çocuk annesi 55 yaşındaki Fatma Hatırlı ile yine 8 çocuk annesi 49 yaşındaki Şerife Erkaya da kürsüye çıktı. Her iki kadının elini öperek teşekkür eden Bakan Eroğlu, Siz de bu ülkeye çocuk vererek hizmet etmişsiniz. Çocuk yapmak sizden, onlara iş bulmak bizden. Bakın görüyorsunuz değil mi Ablaların 8 çocuğu var ama hala genç kız gibi. Bazıları da diyor ki, hani sosyetik kısmı, 'Bir çocuk doğurdum fiziğim bozuldu'. İşte burada 8-9 çocuk yapmış annelerimiz var. Türkiye'yi bunlar büyütecek diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, protokol üyeleri, Fatma Hatırlı ve Şerife Erkaya ile birlikte tesislerin temelini attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu Mersin'de Köyler Tedbir Amaçlı Boşaltıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement