Bakan Mahir Ünal'dan Hdp'li Vekil Tuba Hezer'e Tepki - Son Dakika
Güncel

Bakan Mahir Ünal'dan Hdp'li Vekil Tuba Hezer'e Tepki

Bakan Mahir Ünal\'dan Hdp\'li Vekil Tuba Hezer\'e Tepki

* Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Şehit olan 29 kişinin katili için birileri taziye çadırı kuruyor ve bazı milletvekilleri o taziyeye katılıyorlarsa burada ne insanlıktan ne insani değerlerden ne de kalbimizdeki iyilikten bahsedemeyiz.

25.02.2016 14:27

* Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal,

"Şehit olan 29 kişinin katili için birileri taziye çadırı kuruyor ve bazı milletvekilleri o taziyeye katılıyorlarsa burada ne insanlıktan ne insani değerlerden ne de kalbimizdeki iyilikten bahsedemeyiz. O yüzden bu durumu da buradan kınıyorum"

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

Beşiktaş'ta bir otelde düzenlenen Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı'nın ardından konsey üyesi ülkelerin bakanları kameraların karşısına geçti. Toplantının sonuç bildirgesini açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal konseyin dönem başkanlığının Türkiye'den Arnavutluğa geçtiğini belirtti.

"HEPİMİZİ CİDDİ ANLAMDA ÜZÜYOR"

Toplantıda ele alınan konuların kültür miraslarının korunması ve sürdürülebilirliğinin olduğunu söyleyen Bakan Ünal, "Hem Irak, hem Suriye'de insanlığın ortak mirasının zarar görmesi hepimizi ciddi anlamda üzüyor. Terörün ne kültürel, ne doğal, ne de insani hiç bir şeyi dikkate almadığı, şiddeti ve şiddetin getirdiği bir tahribatı öncelediğini görüyoruz. Bu bütün ülkelerin ortak kaygısıdır" diye konuştu.

ZARAR GÖREN YAPILAR UNESCO'YA BİLDİRİLDİ

Diyarbakır Sur'da terör olayları sırasında tahrip olan tarihi yapılarla ilgili bilgi veren Bakan Mahir Ünal, "Maalesef Diyarbakır Sur'da terör örgütünün çukur kazması, bomba ile mayın döşemesi ve ağır silahlarla yaptığı saldırılar sonucunda Fatih Paşa Camii, Dört Ayaklı Minare zarar gördü. Hem Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, hem Diyabakır'daki koruma kurullarımız, hem Vakıflar Genel Müdürlüğü, hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuda tespitlerini yaptı. Bu konuda UNESCO temsilcisini de bilgilendirdik" dedi.

HDP'Lİ VEKİLE TEPKİ...

Ünal, Ankara bombacısının taziye çadırına giden HDP'li Milletvekili Tuba Hezer'e isim vermeden şu sözlerle tepki gösterdi:

"Birilerinin silaha sarılması, ölümleri meşru görmesi asla kabul edilemez. Hiçbir ülke kendi sokaklarında çukur kazılmasını, silah kullanılmasını asla kabul edemez ve meşru göremez. Hele hele bir intihar bombacısının intihar saldırısı sonucunda hayatını kaybeden, şehit olan 29 kişinin katili için birileri taziye çadırı kuruyor ve bazı milletvekilleri o taziyeye katılıyorlarsa burada ne insanlıktan ne insani değerlerden ne de kalbimizdeki iyilikten bahsedemeyiz. O yüzden bu durumu da buradan kınıyorum."

"EXPO 2016 TURİZMDEKİ EKSİKLİĞİ TELAFİ EDECEK"

Ayrıca Rusya ile yaşanan gerginliğin turizme etkisini de değerlendiren Ünal, "Turizmle ilgili biliyorsunuz pazartesi günü bir paket yayınladık. Bu paket sektör tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Expo 2016 Nisan ayında başlayıp 6 ay sürecek 30'un üzerinde ülkenin katılacağı ve 7 milyonun üzerinde ziyaretçi beklediğimiz büyük bir etkinlik. ve konusu da biliyorsunuz konusu da çiçek ve çocuk. Antalya'nın Expo kaldıracını kullanıp, önümüzdeki dönem Rus turizminde ortaya çıkacak eksikliği telafi edeceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Mahir Ünal'dan Hdp'li Vekil Tuba Hezer'e Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement