Bakan Yazıcı: Terör En Büyük Sorun - Son Dakika
Güncel

Bakan Yazıcı: Terör En Büyük Sorun

Bakan Yazıcı: Terör En Büyük Sorun

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Türkiye büyük bir ülke. Elbetteki sorunlarımız var. Terör en büyük sorun" dedi.

23.08.2011 21:40

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Türkiye büyük bir ülke. Elbetteki sorunlarımız var. Terör en büyük sorun" dedi.

Ankara'dan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Eskişehir'e gelen bakan Hayati Yazıcı'yı garda Vali vekili Ekrem Ballı, AK Parti milletvekilleri Nabi Avcı, Salih Koca ve Ülker Can ile kalabalık bir grup karşıladı. Tren durduğunda protokol bir süre bakanın inmesi bekledi. Bakan trenin başka bir kapısından inince protokoldekiler koşar adımlarla bakanın yanına gitti. Bakan ve beraberindekiler ilk olarak Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan'ı ziyaret etti. ETO binasının olduğu İki Eylül Caddesi'nde resmi plakalı araçlar tramvay yolunu kapattı. Bir tramvay içerisindeki yolcularıyla beklemek zorunda kaldı. Trafik polislerinin araç sürücülerini bulmalarının ardından tramvay hattı ulaşıma açıldı.

TÜRKİYE DEĞİŞİM, DÖNÜŞÜM YAŞIYOR

ETO salonunda konuşma yapan bakan Hayati Yazıcı Ankara'dan Eskişehir'e YHT ile bir buçuk saatte geldiğini belirtti. Ankara-Eskişehir'in yanı sıra Ankara- Konya arasında da YHT seferlerinin başladığını ifade eden Yazıcı şunları söyledi.

"Bunlar hep sizin gözlerinizin önünde cereyan ediyor. Türkiye gerçekten özellikle son yıllarda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Bunun arkasında güven var, istikrar var, Türkiye'nin kaynaklarını gereği gibi kullanmak var, proje yaparak iş yapmak var, kararlı olmak var, insana olan sevgi var. Güven ve istikrarı sağlayan da milletimizdir. Biz milletten aldığımız emaneti ve milletimizin sorunlarını milletimize ait kaynaklarımızı yaptığımız bu planlara tahsis ettik. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Hep değişim içindeyiz, herhangi bir alana yönelik yaptığımız düzenleme, ha onu düzenledik tamam kalsın diyen bir anlayışa sahip değiliz. Yaptıklarımızla yetinmiyoruz. "

GÜMRÜKLERİN İŞLEVİ SON DERECE ÖNEMLİ

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı 4 genel müdürlüğün Gümrük Müsteşarlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın oluşturulduğunu anlatan Hayati Yazıcı şöyle devam etti:

"Bunun önemini bir örnekle ifade edeyim. Mallar çok hızlı değişim ve dönüşüm içinde. Bu anlamda gümrüklerin işlevi son derece önemli. Elbette ki hem tüketiciyi koruyacaksınız hem haksız rekabeti önleyeceksiniz hem de sınai mülkiyet hakkına ilişkin hassasiyet içinde olacaksınız. Bütün bu alanlara ilişkin olumlu sonuçların elde edilmesi gümrük kapılarındaki denetimle gerçekleştirilemez. Gümrük kapılarındaki denetimleri çok yoğun hale getirirseniz, yani fiziki kontrolleri artırırsanız, kuyrukları uzatırsanız. Kuyrukların uzaması demek ihraç edilecek ürünün müşteriye daha geç ulaşması demektir. Dolayısıyla ihracatçının ardiye giderlerini artırmak demek. Sonuç itibariyle rekabet şansını azaltmak demektir. Bu dengeyi kuracaksanız. Onun için bu denetimlerin daha çok piyasada yapılması lazım. Piyasa gözetim ve denetiminin daha yaygın hale getirilmesi lazım. Bu anlamda gümrükteki denetimde piyasa gözetim ve denetimi icra edecek kamu kuruluşunun bir bakanlık çatısı altında yer alması bu bakımdan önemlidir. "

HEPBİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Türkiye'deki bütün sanayi ve ticaret odaları, borsalar, esnaf birlikleri, esnaf ve sanatkar odaları ve bunların çatı örgütleri, kooperatifler ve kooperatif birliklerinin tamamının Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile ilgili kuruluşlar olduğunu belirten bakan Yazıcı, bu kurulaşları paydaş olarak gördüğünü söyledi. Yazıcı, "Gümrük ve Ticaret Konseyi diye yeni bir oluşumu kanunla gerçekleştirdik. Onun da kuruluş yönetmeliğini çıkartıyoruz. O yönetmelik gerçekleşince inşallah iş dünyasıyla, esnaf ve tüccarımızla, tüketici kesimle hep birlikte bu konseyi de oluşturacak, Türkiye'nin ilerlemesinde, varlıkların kaynağa dönüşmesinde, milletin daha mutlu, gelecekten daha emin hale gelebilmesi için, hep birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi

TERÖRLE MÜCADELEYE KARARLILAKLA DEVAM

Türkiye'nin en büyük sorunun terör olduğunu ifade eden Hayati Yazıcı, bunanla kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini kaydetti. Yazıcı, "Türkiye'nin büyük bir ülke. Elbette sorunları var. En önemli sorunumuz terör. Hükümetimiz, devletimiz, gerçekten bütün imkanlarıyla ve elbette hak, hukuku gözeterek, demokratik kriterlerden geri adım atmadan, sapma göstermeden, kararlılık içinde durmak suretiyle mücadelesini sürdürüyor. Doğu'da ve Güneydoğu'da yaşayan ve bu ülkenin hemen tamamında her birimizin iştirak mülkiyeti anlamında mülkiyet sahibi olduğumuz gerçeğinden hareketle, kardeşliğimiz en büyük zenginliğimizdir. Bu kardeşliğimize hiçbir örgütün, hiçbir çetenin halel getirmesine de müsaade etmeyeceğiz. En büyük temennimiz de budur" diye konuştu.

Bakan Yazıcı, ETO'dan sonra AK Parti il binasını ziyaret etti, daha sonra AK Parti'li Odunpazarı Belediyesi'nin restoresini tamamladığı tarihi evlerin açılış törenine katıldı. Yazıcı daha sonra iftar yemeğini Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Düğün Salonu'nda yedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yazıcı: Terör En Büyük Sorun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement