Balıkesir Özel Fırat Öğrencilerinin Projesi Dünya İkincisi Oldu - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Özel Fırat Öğrencilerinin Projesi Dünya İkincisi Oldu

Balıkesir Özel Fırat Öğrencilerinin Projesi Dünya İkincisi Oldu

Balıkesir Özel Fırat Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin biyoloji alanında hazırladığı proje Brezilya'da düzenlenen 28. Mostratec Uluslararası Proje yarışmasında dünya ikincisi oldu.

29.11.2013 10:21

İpek Ece Köçkar ve Emine Büşra Özdemir tarafından hazırlanan projede çörek otunun kraciğer ve prostat kanseri üzerindeki olumlu etkilerini içeriyor.

Özel Fırat Anadolu ve Fen Lisesi uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekledi. Brezilya'nın Porto Alegre şehrinde düzenlenen 28.Mostratec Uluslararası Proje yarışmasında biyoloji dalında gümüş madalya kazandı. Her yıl 50'e yakın ülkenin katıldığı ve bu yıl bin 178 projenin başvurduğu yarışmada, okulun 11 ve 12.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan proje finale kalan 200 proje arasına girmeyi başardı.

12. sınıf öğrencisi İpek Ece Köçkar ve 11. sınıf öğrencisi Emine Büşra Özdemir'in proje danışman öğretmeni Kadir Başkemer ile birlikte hazırladıkları 'çörek otu içindeki timoquonin maddesinin karaciğer ve prostat kanseri hücrelerine etkisi' adlı projesi biyoloji dalında dünya ikincisi oldu.

"ÖZEL OKULLAR YÜKÜMÜZÜ HAFİFLETİYOR"

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, önemli bir başarı elde eden öğrencilerle bir araya geldi. Toplantıya Özel Fırat Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Erciyas ve projenin danışman öğretmeni Kadir Başkemer de katıldı.

Toplantıda konuşan Caner, elde edilen başarıyla son derece mutlu olduklarını belirterek, "İki öğrencimiz önemli bir başarıya imza attılar. Çocuklarımızın başarısı sadece akademik başarıdan ibaret değil, projelerle ve sosyal faaliyetlerle bunu süslediklerinde daha güzel oluyor. Ancak bilimsel çalışmalar tabi ki çok daha farklı. Bu başarıyı bütün Türkiye ile paylaşmak bizim için bir onurdur. Biyoloji dalında öğrencilerimiz Brezilya'da dünya ikincisi oldular. Bu çok önemli bir başarı, bunu önemsiyoruz. Fırat Kolejimiz elde ettiği başarılarla sürekli kendisini gösteriyor. Özel okullarımız bizim yükümüzü hafifletiyorlar. Onların başarısı bizi harekete geçiriyor. İki öğrencimizi tebrik ediyorum. Anne babaları ne kadar gurur duysalar azdır." dedi.

İpek Ece Köçkar, projeyi yapmaktan dolayı büyük bir zevk duyduklarını belirterek, "TÜBİTAK'ın Eskişehir bölge finalinde elenmiştik. Bunu uluslararası bir yarışmaya almak istedik. Bu yarışmada derece almak onur verici bir başarı oldu." dedi.

Emine Büşra Özdemir ise çok yoğun ve zorlu bir süreçten sonra deneyin başarı elde etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, yeteneği olan herkesin bunu değerlendirmesini tavsiye etti. Proje danışman öğretmeni Başkemer'de proje hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin sabırla aşamaları incelediğini ve sonucunda gelen başarı nedeniyle okula ve öğrencilere teşekkür etti.

Başarı kazanan öğrencileri tebrik eden Müdür Erciyas, "Biz dört yıl önce fen lisesini açtığımızda Balıkesir'e ses olacağımızı ve ilimizin önündeki engelleri kendi çapımızda kaldırmaya çalışacağımızı söylemiştik. Yaptığımız projelerle bu 3,5 yıl gibi bir süre zarfında Brezilya, Kenya, Romanya ve Türkmenistan'da aldığımız derecelerimiz var. Birçok öğrencimiz bu alanda çalışmalar yaptı. Fırat ailesini tercih eden ailelerimize teşekkür ediyorum. Balıkesir her şeyin en güzeline layık. Allah nasip ederse dünya birinciliklerini de Balıkesir'e getirme hedefimiz var." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balıkesir Özel Fırat Öğrencilerinin Projesi Dünya İkincisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement