Başkale'de Sokağa Çıkma Yasağı Protestosu - Son Dakika
Güncel

Başkale'de Sokağa Çıkma Yasağı Protestosu

Başkale\'de Sokağa Çıkma Yasağı Protestosu

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'in bazı ilçelerinde operasyonlar nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı, Van'ın Başkale İlçesi'nde protesto edildi.

23.12.2015 15:22

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'in bazı ilçelerinde operasyonlar nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı, Van'ın Başkale İlçesi'nde protesto edildi.

DBP ve HDP tarafından düzenlenen yürüyüş için toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup, 'Faşizme karşı Sur olacağız', 'Yaşamak direnmektir', 'Öcalan'ın özgürlüğü Ortadoğu'nun barışıdır' pankartı taşıyıp, sloganlar atarak belediye binası önüne kadar yürüdü. Aralarında Belediye Eş Başkanı İhsan Güler, HDP İlçe Eş Başkanı Daştan Şimşek'in de bulunduğu grup adına açıklama, DBP ilçe Eş Başkanı Senar Yeşilırmak tarafından yapıldı. Yeşilırmak, şunları söyledi:

"Geçen sene hepimiz Kobani'de İŞİD vahşetine tanık olduk. Bugün ise Kürdistan'da, Sur'da, Cizre'de, Silopi'de, Nusaybin'de ve bir çok ilçemizde bu vahşeti yaşıyoruz. Günlerdir sokağa çıkma yasakları adı altında ilçelerimiz abluka altına alınmış, insanlarımız katlediliyor. Biz ilçe meydanında onlara söz veriyoruz bu imha ve inkar politikaları devam ettiği sürece bizlerde halkımızın yanında olduğumuzu göstermek için her gün alanlarda demokratik eylem haklarımızı kullanacağız."

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı ilçede merkezinde yapılan yürüyüş ve basın açıklamasını ardından toplanan kalabalık sessizce dağılırken, yürüyüşe esnaf da kepenk kapatarak destek verdi. - Başkalevan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkale'de Sokağa Çıkma Yasağı Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement