Başkan Karaosmanoğlu, ''Yurtdışına bağımlı kalmak istemiyoruz'' - Son Dakika
Güncel

Başkan Karaosmanoğlu, ''Yurtdışına bağımlı kalmak istemiyoruz''

Başkan Karaosmanoğlu, \'\'Yurtdışına bağımlı kalmak istemiyoruz\'\'

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez ilçesinde yer alan İGSAŞ Fabrikasını ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi.

24.03.2017 14:38

Başkan Karaosmanoğlu, Körfez ilçesinde yer alan İGSAŞ Fabrikasını ziyaret etti.

Fabrika sahibi Fehmi Yıldız tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu'na, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'da eşlik etti. Öğlen yemeğinde işçilerle buluşan Karaosmanoğlu, İGSAŞ'ın üretim durumu ve genel işleyişi hakkında fabrika yetkililerinde detaylı bilgi aldı.

"SANAYİCİMİZİN HER DAİM YANINDAYIZ"

Tarımda kullanılmak üzere gübre başta olmak üzere savunma sanayisinin ihtiyaçlarına dönük ham madde üretimi de yapan İGSAŞ ziyareti sonrası bir açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "300'ün üzerinde vatandaşımız burada çalışıyor ve ekmeklerini kazanıyor. Bu tür fabrikalarda bu üretimler olmadığında büyük bir döviz kaynağımız da yurt dışına çıkıyor. Yurt dışına bağımlı kalmak istemiyorsak, gelişeceğiz, üreteceğiz ve kalkınacağız. Bu noktada üretim gerçekleştiren fabrikalarımızın önemi de ortaya çıkıyor. Büyükşehir olarak Sanayicimizin ve yatırımcımızın her daim yanında olduğumuzu ifade etmek isterim" dedi.

TARIM BAŞTA OLMAK ÜZERE STRATEJİK HAMMADELERİ ÜRETİYOR

Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından ve en stratejik üretim merkezlerinden bir tanesinde olduklarını ayrıca belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Burada amonyak üretiminde sonra tarımsal alanda kullanılan gübre ve stratejik ürünlerin hammaddeleri de üretiliyor. Her hafta sanayi kuruluşlarımızı ziyaret etmeye çalışıyorum. Birbirimize enerji veriyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'da, "Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber İGSAŞ fabrikamızı ziyaret ettik. Ülkemiz sanayisinin belkemiği diyebileceğimiz kentimizde çok önemli bir tesisi gezerek çalışanlarımızla bir araya geldik. Her zaman sanayicilerimizin yanındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz. İnşallah üretim merkezlerimizle, 2023 yılı hedeflerine ulaşacağız" açıklamasını yaptı. En fazla gaz tüketen bir tesis olduklarını belirten Fabrika Sahibi Fehmi Yıldız'da, "Türk tarımına hizmet veriyoruz. Stratejik ürünlerde üreterek ülkemize büyük katkı sunuyoruz" dedi. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Karaosmanoğlu, ''Yurtdışına bağımlı kalmak istemiyoruz'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement