Başkent'te 14 Ağustos 'Rabia Günü' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Başkent'te 14 Ağustos 'Rabia Günü' Eylemi

Başkent\'te 14 Ağustos \'Rabia Günü\' Eylemi

Memur-Sen, Genç Memur-Sen, Hak-İş ve Uluslararası Rabia Platformu, 14 Ağustos 'Dünya Rabia Günü' dolayısıyla eylem düzenledi.

14.08.2014 15:42  Güncelleme: 15:45

Memur-Sen, Genç Memur-Sen, Hak-İş ve Uluslararası Rabia Platformu, 14 Ağustos 'Dünya Rabia Günü' dolayısıyla eylem düzenledi.

Kahire'nin Rabia Meydanı'nda, darbeye direnen on binlerce sivil eylemcinin tanklarla dağıtıldığı kanlı operasyonun 1'inci yıl dönümü nedeniyle Memur-Sen, Genç Memur-Sen, Hak-İş ve Uluslararası Rabia Platformu Abdi İpekçi Parkında bir araya gelerek, 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla 'Özgürlük Yürüyüşü' adı altında eylem düzenledi.

Özgürlük eyleminde başta Mısır, Filistin, Suriye, Doğu Türkistan, Kerkük, Keşmir, Musul, Orta Afrika Cumhuriyeti, Myanmar ve Pantani'de yaşanan olaylar protesto edildi.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, bugünün Rabia Günü olduğunu ifade ederek, şunları aktardı:

"Bugün Rabia Günü'dür. Rabia demek, Afganistan, Pakistan, Doğu Türkistan, Irak, Suriye Mısır, Filistin mazlumlarının sesi olmak ve onların yanında olmak demektir. Rabia demek, dik durmak demektir. Pes etmemek, sabır demektir. Rabia demek, sabrederek zafer demektir."

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, ise Müslüman ülkelerinde yaşanan olaylara karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek, "Rabia Meydanı'nda demokrasi ve özgürlük nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden 1 yıl geçti. Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarına son vermeyecek misiniz? Mazlumların kulaklarını sağır eden çığlıklarını daha ne kadar duymazlıktan geleceksiniz? Zulüm kalesinin burçlarından atılan vahşet oklarının kaç çocuğun daha bağrına saplanmasını bekleyeceksiniz" dedi.

Protestolar, slogan atarak sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkent'te 14 Ağustos 'Rabia Günü' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement