BDP Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

BDP Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması

BDP Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması

BDP'li Selahattin Demirtaş, "Gültan hanımın daha başvurusu gerçekleşmedi ama bence Diyarbakır'da çok iyi bir belediye başkanı olur." dedi.

21.11.2013 14:52  Güncelleme: 16:23

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkan adayının Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak olacağı yönündeki iddialara ilişkin, "Gültan hanımın daha başvurusu gerçekleşmedi. Yani şahsen ben de arzuluyorum. Diyarbakır'da çok iyi bir belediye başkanı olacağını düşünüyorum" dedi.

"KARA PERŞEMBE"

Demirtaş, KCK Davası'nda tutuklu bulunan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'e destek amacıyla her hafta perşembe günü belediye önünde gerçekleştirilen "Kara perşembe" eylemine katıldı.

"BU İŞ ÇAĞRIYLA OLMAZ"

Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, siyasetçilerin özgürce siyaset yapma hakkının halen Türkiye'de özgürce yürütülemediğini savundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da "dağlar ve cezaevleri boşalacak" dediği saatlerde bile gözaltı, tutuklama ve cezaevlerinden sürgünün devam ettiğini ileri süren Demirtaş, "Dağların ve cezaevlerinin boşaltılmasını biz de arzuluyor, destekliyoruz. Fakat bu sadece bir çağrıyla olmaz. Bunun yasal alt yapısının oluşması gerekir. Ölümcül derecede hasta tutukluların bile tahliyesi konusunda maalesef ilerleme katedilemiyor. Bu, çok hassas bir konudur" diye konuştu.

"TAHLİYELER SÜRECE NEFES ALDIRACAK"

Diyarbakır'da görülen KCK Davası'na da değinen Demirtaş, şöyle dedi: "Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin dahil onlarca belediye başkanımız 4 yılı aşkın süredir, yargılanmaları ve dosyadaki ifade işlemleri tamamlanmamasına rağmen kendileri cezalarını tamamladılar. Yargılandıkları maddelerden ceza alsalar, yatacakları süre 4 yıl 6 aydır. Yani infazlarını tamamlamış, bitirmiş durumdadırlar. Ancak hala tutuklu yargılanıyorlar. Şu anda tıkanan süreç açılsın, ilerlenilsin isteniliyorsa belki de sürece nefes aldıracak en önemli gelişmelerden biri bu tahliyeler olacaktır."

"SANDIKTA FATURA OLARAK GERİ DÖNER"

"Mahkemede yaptığınız uygulama sandıkta size fatura olarak geri dönecektir" diyen Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özel yetkili mahkemelerin yargıçları, savcıları, bunu unutmayın ki mahkeme salonunda yaptıklarınız, desteklediğiniz partiye sandıkta fatura olarak geri dönecektir. Siz kendinizi mahkeme salonlarının kralı, padişahı zannedebilirsiniz. Orada, 'astığımız astık, kestiğimiz kestik' diyebilirsiniz. Yarın sandıkta çıkacak sonucun aynı zamanda size verilecek en büyük cevap olduğunu unutmayın. 2014 Mart seçimlerinde sandıktan çıkacak her BDP oyu, size vurulmuş siyasi bir tokat olacak. Tavsiyemiz, hukukun gereği neyse onu yapın, ülkedeki barışa katkı sunun."

"DİYARBAKIR'A ÇOK İYİ BAŞKAN OLUR"

Demirtaş, basın mensuplarının sorusu üzerine BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olacağı yönündeki iddialara ilişkin, şunları söyledi:

"Böyle bir tartışma var. Gültan hanımın daha başvurusu gerçekleşmedi. Şu anda halktaki tartışmayı biz de izliyoruz. Yani şahsen ben de arzuluyorum. Gültan hanımın Diyarbakır'da çok iyi bir belediye başkanı olacağını düşünüyorum. Tabii ki belediyelerimizde eşbaşkanlık sistemi olacak. Bir kadın, bir erkek olacak. Fırat Anlı beyin de adı geçiyor. Diyarbakır'da bu hafta sonu ön seçim olacak. Bu ön seçimler bittikten sonra çalışmalarımız bitmiş olacak. Halkımızla adaylarımızı paylaşacağız."

Belediye başkan adaylarının 20 gün içerisinde netleşeceğini ifade eden Demirtaş, "Önümüzdeki hafta başından itibaren artık adaylarımızı açıklamaya başlayacağız" dedi.

Demirtaş ve beraberindekiler 5 dakika süren oturma eyleminin ardından Bismil'e hareket etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BDP Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement