BDP'li Bayındır: İçişleri Bakanlığı Raporu Akıl Tutulması - Son Dakika
Güncel

BDP'li Bayındır: İçişleri Bakanlığı Raporu Akıl Tutulması

BDP\'li Bayındır: İçişleri Bakanlığı Raporu Akıl Tutulması

BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Silopi İlçesi'nde Kalça Kemiğinin Kırılmasına Neden Olan Olay ile İlgili İçişleri Bakanlığı'nın Hazırladığı Raporu Değerlendirdi

25.01.2011 17:40

BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Silopi İlçesi'nde kalça kemiğinin kırılmasına neden olan olay ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı raporu değerlendirdi. Bayındır, "Acaba İçişleri Bakanlığı görüntüleri izlemiş mi? İzlemişse de kör izlemiştir. Güneş vurmuş panzerdekilerin gözlerine de, kime suyla ateş ettiklerini görmemişler de, bu nedenle nasıl olduğunu bilmiyorlar. Ankara'da bu körlüğü yaşayanlar, buradan da kat be kat kör bakarlar" dedi.

Silopi'de operasyonlara karşı düzenlenen yürüyüşe katılan BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, 8 ay sonra yine Şırnak'a geldi. BDP Cizre İlçe binası önünde kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Bayındır için, Cizre Kent Kadın Meclisi bir yemek verdi. Cizre Baro Lokali'nde verilen yemeğe BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, BDP Şırnak İl Başkanı Abit İke, İl Genel Meclis Başkanı Leyla Birlik, Belde Belediye Başkanı Abdurrez Yıldız, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri'nin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

'POLİSLERDEN ÖVGÜYLE BAHSEDİLMİŞ

Burada bir konuşma yapan Sevahir Bayındır, kalça kemiğinin kırılmasına neden olan ve 8 ay önce Silopi'de meydana gelen olayla ilgili İçişleri Bakanlığı müfetişleri tarafından raporun hazırlandığını söyledi. Raporda, "TOMA'nın camlarına karşıdan vuran güneş, camları kapatan tel paneller ve Bayındır'ın biçimsiz düşmesi" görüşlerine yer verildiğini anlatan Bayındır, olaya müdahale eden polislerden de, "Zamanında müdahale ettiler. Daha büyük olayların önünü aldılar" diye övgüyle bahsedildiğini anlattı. İçişleri Bakanlığı'nın bu raporunu, "Büyük bir sorumsuzluğun göstergesi" olarak yorumlayan Bayındır, "Gösterilen gerekçelere ve yapılan savunmaya çocuklar bile güler. O saldırı sonucu düştüğümde küçük çocuklar bile diyordu ki, 'Çapraz ateşe tutuldunuz.' O gün planlı, istekli, hedefli olarak saldırıya maruz kaldık devlet terörüne. ve devlet bunu bilinçli olarak yaptı" dedi.

'ÇAPRAZ SU SIKILINCA DÜTÜM'

Düşüş biçiminin kendiliğinden olmadığını anlatan Bayındır, 2 panzerin çapraz bir şekilde su sıkması sonucu savrulup takla attığını belirterek şunları söyledi:

"Acaba İçişleri Bakanlığı görüntüleri izlemiş mi? İzlemişse de kör izlemiştir. Çünkü kendi körlüğünü, yereldeki körlüğe de mal etmiş. Neymiş efendim. Güneş vurmuş panzerdekilerin gözlerine de, kime suyla ateş ettiklerini görmemişler de, bu nedenle nasıl olduğunu bilmiyorlar. Ankara'da bu körlüğü yaşayanlar, buradan da kat be kat kör bakarlar. Mesele budur zaten. Sorun devletin Kürtlere, muhaliflere, gençlere, kadınlara, ezilenlere, işsizlere ve hak iddia eden herkese, anayasal hakkı olan demokratik mücadele hakkı, gösteri hakkı, basın açıklaması hakkını bu kadar zalimane bir yöntemle saldırıyla sonuçlandırıldı. Bu sonuçları 8 ay aradan sonra bu şekilde tarif etmek, bir akıl tutulmasıdır, bir göz körlüğüdür, bir vicdansızlıktır ve siyasetten de ahlaksızlıktır. ve Kürt halkının tümüyle dalga geçmektir. ve bunun peşini bırakmayacağım."

'HİZBULLAHÇILARIN TAHLİYESİ'

Hizbullah sanıklarının tahliyesine de tepki gösterin BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunları serbest bırakanlar gelsinler Kuştepe Köyünde, Hizbullah'ın yaptıklarını yerinde görsünler ve hakikatleri yerinde tespit etsinler. Gelsinler bu insanlara, Cizre'ye sorsunlar. Hizbullah buralarda neler yaptı, neler yapmadı? Hizbullah tetikçilerinin serbest bırakılması, ikinci bir defa insanların kayıplarıyla adeta dalga geçercesine ve meydan okurcasına, bir yaklaşım. Şırnak'ın Silopi'nin ve Cizre'nin küçücük çocukları cezaevlerine girip, 18 aylık Mehmet Uytu annesinin kucağında katledilirken, Şırnak halkı hala bunun hesabını sormaya çalışıyorken, insanların bu kayıplarıyla adeta dalga geçercesine bu kişilerin salıverilmesine, hiçbir hukukta, hiçbir siyasette, hiçbir insanım diyen insani bir yanı yoktur."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li Bayındır: İçişleri Bakanlığı Raporu Akıl Tutulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement