Bdp'li Kurt'tan "Böcek" Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Bdp'li Kurt'tan "Böcek" Tepkisi

Bdp\'li Kurt\'tan "Böcek" Tepkisi

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, "Aileleriyle özel görüş yapan insanların masaların altına böcek yerleştiren zihniyet, mahkumların aileleriyle görüşeceği ranzanın altına da böcek yerleştirir" dedi.

03.04.2013 16:32

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, "Aileleriyle özel görüş yapan insanların masaların altına böcek yerleştiren zihniyet, mahkumların aileleriyle görüşeceği ranzanın altına da böcek yerleştirir" dedi.

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türk Bayrağı hepimizin şerefidir, namusudur" diyerek şöyle devam etti:

"Bugün grup toplantı odamızda Almanya'dan gelen, Avrupa'dan gelen Avrupa Türklerini temsil eden insanlarımız, aileler vardı. Bu ailelerimizin Meclis'e girerken bayrak var ellerinde. İşte, bu bayrak sokulur mu, sokulmaz mı Birçok mütereddit davranışlar sergilenmiş. 'Çantaya koyun, sakın açmayın' demek suretiyle, Türk Bayrağı'nın bir provokasyon, bir tahrik aracı olarak kullanılmasına yönelik zannederim yöneticilerin bu konuda bir yaklaşımı var. Türk Bayrağı hepimizin, hep beraber, birlikte gururla taşıyacağı bir bayraktır. Dolayısıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisine giren vatandaşlarımızın elinde bulunan, yanında bulunan Türk Bayrağı hakkında Meclis yönetiminin bu konuda, bu şekilde vermiş olduğu bir talimat var mı, yok mu bilmiyorum ama Türk Bayrağı hepimizin şerefidir, namusudur. Ben bu konuda gerekli uyarıyı yapmayı vazife edindim. O bakımdan, Türk Bayrağı sadece çantalarda taşınan değil, herkesin her yerde gururla taşıyabileceği, taşımaktan da korkmayacağı, egemenliğimizin, varlığımızın nişanesidir. Bunu bu şekilde, tekrar aracılığınızla hatırlatmak istiyorum."

Yakut da, "Teşekkür ediyorum Sayın Vural, müdahil olacağız, bunu bilesiniz" diye konuştu.

-CHP'NİN GRUP ÖNERİSİ-

CHP'nin, "Kayısı üreticilerinin dondan kaynaklı zararlarının tespit edilmesi ve üreticilerin zararlarının karşılanabilmesi için alınacak önlemlerin tespit edilmesi"ne ilişkin grup önerisi üzerinde söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, "Mutlaka kayısı afet kapsamına alınmalı, üreticinin borçları ertelenmeli, faizleri silinmeli, 2090 sayılı Kanun mutlaka işletilmeli, fındığa verilen alan bazında destek Malatya kayısısına da verilmeli, devlet bir kayısı idaresi kurmalı, taban fiyat, don hadisesi gibi sorunları tek elden yönetmeli" dedi.

-"MAHKUMLARIN AİLELERİYLE GÖRÜŞECEĞİ RANZANIN ALTINA DA BÖCEK YERLEŞTİRİRLER"-

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt da, Sincan Cezaevi'nden kendisine bir mektup geldiğini belirterek,

"7 dinlenme cihazı. Mahkumların kendi aralarında sosyal faaliyetlerini giderdiği, aileleriyle açık görüş yaptığı, milletvekili olarak buraya gittiğiniz zaman ziyarette bulunduğunuz zaman onlarla görüştüğünüz alanda 7 adet dinleme cihazı bulunmuş. Bu cihazları hangi amaçla buraya yerleştirmiş. Adalet Bakanlığının görevidir bunu açığa çıkarmak. Bu bir skandaldır" dedi.

Son zamanlarda mahkumların aileleriyle görüşeceği özel odanın çok reklamının yapıldığını ifade eden Kurt, "Aileleriyle özel görüş yapan insanların masaların altına böcek yerleştiren zihniyet mahkumların aileleriyle görüşeceği ranzanın altına da böcek yerleştirirler. Neyi dinliyorsunuz orada, ayıp değil mi? Kim bunu yapıyor? Sincan Cezaevi'nde mahkumların kendi aileleriyle açık görüş yaptığı kendi aralarında sosyal faaliyete çıktıkları anda görüş alanı olarak kullandıkları milletvekilleriyle görüş yaptıkları yerde masaların altına yerleştirilmiş 7 adet dinleme cihazı bulunmuştur" dedi.

Görüşmelerin ardından CHP'nin kayısı üreticilerinin dondan kaynaklanan zararlarının tespit edilmesine ilişkin grup önerisi reddedildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bdp'li Kurt'tan 'Böcek' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement