Bdp'liler Teröriste Taziyeye Gitti - Son Dakika
Güncel

Bdp'liler Teröriste Taziyeye Gitti

Bdp\'liler Teröriste Taziyeye Gitti

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde Geçen Hafta Polis Kontrol Noktasına Saldırı Düzenleyen Teröristler ile Güvenlik Güçleri Arasında Çıkan Çatışmada Ölen PKK'lı Ali Naci Temel'in Ailesine, Bdp Yöneticileri ile Partili Belediye Başkanları Taziye Ziyaretinde Bulundu.

13.06.2010 20:09  Güncelleme: 01:46

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde geçen hafta polis kontrol noktasına saldırı düzenleyen teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölen PKK'lı Ali Naci Temel'in ailesine, BDP yöneticileri ile partili belediye başkanları taziye ziyaretinde bulundu.

Beştüşşebap girişindekipolis noktasına akşam karanlığında saldıran PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan 'Çekdar' ve 'Kato' kod adlı terörist Ali Naci Temel, üzerindeki el bombasının pimini çekerek yaşamına son vermişti. PKK'lı terörist Temel için, Beştüşşebap'ın Hisarkapı Köyü'nde yakınları tarafından taziye çadırı kuruldu. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişinin ziyaret ettiği taziye çadırını bugün de Şırnak ve yöresindeki BDP'liler ziyaret etti.

BDP Şırnak İl Başkanı Abti İke, BDP'li Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Cizre Belediye Başkan Vekili Mehmet Saçi, Silopi Belediye Başkan Vekili Hüsnü Yıldırım, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak, Balveren Belediye Başkanı Abdulrezak Yıldız, Uludere Belediye Başkanı Şükran Sincar, BDP Parti Meclisi üyesi Cihan Sincar, BDP ilçe başkanları, parti yöneticileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyleleri bugün Hisarkapı Köyü'ne geldi. Uzun araç konvoyu köye girişte, alkışlarla ve 'Şehitler ömez' sloganıyla karşılandı. Taziye çadırına alkışlar ve sloganlar eşliğinde giren BDP'liler, çatışmada ölen PKK'lı terörist Ali Naci Temel'in ailesine taziyede bulundu.

Taziye çadırında konuşan BDP Şırnak İl Başkanı Abti İke, ölen PKK'lı terörist Ali Naci Temel için "Bu şehit hepimizin şehididir. Bu şehit ilk değil ama inşallah bu son şehidimiz olur. Şehitlerimiz onurumuzdur. Şehidimiz saygımızdır. Yıllardır mücadelede vermediğimiz hiç bir şey kalmadı. Sadece onurumuzu vermedik. Köyümüzü verdik, malımızı verdik, bedenimizi verdik, bugünden sonra hepsini geri alacağız" dedi.

Taziye çadırında terör örgütü PKK'yı simgeleyen flamalar ve çatışmalarda ölen PKK'lıların fotoğrafları dikkati çekti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Emin BAL/BEYTÜŞŞEBAP (Şırnak), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bdp'liler Teröriste Taziyeye Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement