Beni İkna Et'te 3. Hafta Neler Oldu? - Son Dakika
Güncel

Beni İkna Et'te 3. Hafta Neler Oldu?

Beni İkna Et\'te 3. Hafta Neler Oldu?

CNN TÜRK'ün Münazara Yarışması Yunus Günçe İle Beni İkna Et'in Üçüncü Hafta Karşılaşmasının Özel Konuğu Hakkı Devrim Oldu.

04.05.2011 23:23  Güncelleme: 23:24

CNN TÜRK'ün münazara yarışması Yunus Günçe ile Beni İkna Et'in üçüncü hafta karşılaşmasının özel konuğu Hakkı Devrim oldu.

ODTÜ ve Yeditepe Üniversiteleri "Türkiye Özgürleşiyor mu?" konusunu tartıştılar.

ODTÜ hükümet tarafında, Türkiye'nin özgürleştiğini savunurken, Yeditepe Üniversitesi muhalefet tarafında Türkiye'nin baskıcı bir rejime gittiğini savundu.

Uğur Paköz ODTU FC

Cumhuriyet tarihi darbeler tarihi oldu. Ve 28 Şubattaki post-modern darbe sonrası AKP kuruldu. Laik kesime karşı bir karşı görüş gerekiyordu, Akp de bu gündemle ortaya çıktı. %70'inin başörtüsü taktığı bir ülke de siz başörtüsüne yasak getirirseniz, birileri çıkar buna dur der ve iktidara gelir.

Candan Avcı- Yeditepe Üniversitesi

Asıl sorunumuz Avrupa'ya kıyasla ne kadar özgür olduğumuz. Türban konusu Akp tarafından sömürülüyor. Ergenekon süreci insanların kudreti eline geçirince istediğini yapmasına dönüştü. Bildiğimiz tanıdığımız insanlar nedeni bile tam açıklanmadan tutuklanıyor. İnternet yasakları yüzünden DNS ayarları değiştirme uzmanı olduk. Daha basılmamış kitaplar bile yasaklanırken özgürleşiyoruz dememiz imkânsız.

İpek Kaymaz ODTU FC

Biz iç güvenlik ve devletin bekasından sorumluysak, bizim bu insanları Ergenekon veya başka bir dava kapsamında adalete intikal ettirmemiz çok doğal. Bu ülke de ordunun gücünden nemalanmak isteyen partiler var. 8 senelik iktidar süremizce attığımız en önemli adım sivil Anayasa talebidir.

Batuhan Gök Yeditepe ÜniversitesiCuntalara bizde karşıyız ancak Akp karşıtı herkesin Cuntacı diye hapse atılmasına da karşıyız. HSYK tamamen siyasallaşmış durumda.

Yalın Aksoy ODTU FC

Darbecileri hapse atarız bundan da çekinmeyiz. HSYK üyelerinin seçimi konusunda hiç bir değişiklik yapılmadı. HSYK daha demokratikleşti. Kürsü hakimleri seçilebilir oldu.

Yavuz Selim Yeditepe Üniversitesi

Neden HSYK'nın üye sayısı arttı bu söylenmiyor. Cumhurbaşkanın atadığı sayı arttı. Artık Türkiye'de belli konuları tartışmak daha zor.

Hakkı Devrim, stüdyodaki seyirciler taraflı. Çünkü her üniversite kendi tarafını alkışlıyor. Bu böyle olmaz dedi.

Uğur Paköz ODTU FC

Gerçek olmayan örnekleri vererek basının taraflı haberler vererek Türkiye'yi yanlış yönlendiriyor. Akp iktidarında solcuların bayramı 1 Mayıs tatil edildi. Kürt sorunu tartışmaya açıldı. Din konusunda tabular yıkıldı.

Candan Avcı- Yeditepe Üniversitesi

Akp çoğunluğa sahip olmasına rağmen hiç bir sorunu çözmüyor. Hiç kimse sesini duyuramıyor. Her kesim baskıya maruz kalıyor.

İpek Kaymaz ODTU FC

Tarafların karşı karşıya gelip düşüncelerini söyleyebilmeleri bile bir başarıdır. Bu özgürleşmektir. Milletvekillerine yumurta atmak, milletin vekillerine, dolayısıyla millete yumurta atmaktır.

Batuhan Gök Yeditepe Üniversitesi

Bizim amacımız İran gibi olmamak değil. Bizim amacımız İngiltere gibi olmak. Tartışma eskiden de vardı. Sadece Akp bu tartışmalara sonradan katıldı.

Yalın Aksoy ODTU FC

Artık muhtardan bilgi istediğimde alabiliyorum. Bu bizim daha demokratik hale geldiğimizin en basit göstergesidir. Muhalefet sadece saldırmak için eleştiriyor. Demokrasi ona buna yumurta atmak değildir.

Yavuz Selim Yeditepe Üniversitesi

Açılım demek nokta atışı demektir. Ancak biz sorunların kaynağına inildiğini görmedik. Hiç bir çözüm yok. Muhalefet seni nasıl engelliyor 8 yıldır 'Başbakan'sın, 'Cumhurbaşkanı'sın.

Jüri üyelerinin öğrencileri değerlendirmesi:

Ersin Erkan

Hükümet tarafı rolüne çok çabuk ısındı. Muhalefette ise bir panik hali vardı. Hükümet tarafı çok başarılıydı.

Aslı Öymen

Muhalefete biraz dağınık ve panik halinde gördüm. Muhalefet görev dağılımı iyi yapmamış. Muhalefetin işinin daha kolay olduğunu düşünüyordum ama hükümet çok daha başarılı bir münazara sergiledi.

Mesut Yar

Muhalefet daha başarılı idi. İyi örnekler verdi ancak hükümet daha çok ses çıkartıp rolünü daha iyi oynadı. Oyum muhalefete…

Hakkı Devrim ise, çocukları çok beğendiğini ve çok iyi çalıştığı belirtti.Beni İkna Et'in üçüncü hafta karşılaşmasının galibi ODTÜ'den, ODTÜ FC takımı oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beni İkna Et'te 3. Hafta Neler Oldu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement