Bolu - Kültür Ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Bolu'da Konuştu - Son Dakika
Güncel

Bolu - Kültür Ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Bolu'da Konuştu

Bolu - Kültür Ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Bolu\'da Konuştu

"barışa İhtiyacımız Var Silahlanmaya ve Çatışmaya Değil'

26.06.2010 17:06

"BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR SİLAHLANMAYA VE ÇATIŞMAYA DEĞİL'

BOLU'nun Mengen İlçesi'nde "Fahri Aşçı" ilan edilen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay barışa ihtiyacımız olduğunu belirterek, " Türkiye'nin her yanında toprağımızda, bölgemizde, dünyamızda barışa ihtiyacımız var. Kaynaklarımızı otele, yatırıma, fabrikaya ayıralım. Silahlanmaya ve çatışmaya değil" dedi. Bölgenin hakkını savunduklarını söyleyenlerin halka ihanet ettiklerini ifade eden Günay, terör olaylarının artmasının sorulması üzerine ise, "Geçecek arkadaşlar. Çok fazla panik yapmamak gerekiyor" diyerek yanıtladı.

Aşçılar diyarı Bolu'nun Mengen İlçesi'nde düzenlenen Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'ne Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Zonguldak Valisi Erdal Ata, AK Parti Bolu Milletvekilleri Metin Yılmaz, Yüksel Coşkunyürek ve Fatih Metin, Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz, Mengen Belediye Başkanı Ak Partili Osman Erarslan, aşçılar ve vatandaşlar katıldı. Tören kortej yürüyüşü ile başlarken, Ertuğrul Günay yürüyüş sırasında halkı selamladı. Tören alanında Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanlığı üyeleri, Ertuğrul Günay'a plaket ve fahri aşçılık diploması verdi. Daha sonra Günay'e regalye giydirilerek "Fahri Aşçı" ilan edildi.

Törende konuşan Günay, Türkiye'nin barışa ihtiyacı olduğunu belirterek, "Geleceğimizi güzelleştirmek için demokrasinin sürekli ilerleyip kesintisiz devam etmesine, yani halkın iradesinin karşısına başka hiçbir gücün çıkasına meydan vermemeye ihtiyacımız var. Bir, dik ve diri olmaya ihtiyacımız var. Barışa ihtiyacımız var. Türkiye'nin her yanında toprağımızda, bölgemizde, dünyamızda barışa ihtiyacımız var. Kaynaklarımızı otele, yatırıma, fabrikaya ayıralım. Silahlanmaya ve çatışmaya değil. Bunu sağlarsak Türkiye'de demokrasi kesintisiz devam ederse, Türkiye'de barış ve birlik olursa Cumhuriyetin 100'üncü yılında Türkiye, Atatürk'ün söylediği gibi çağdaş uygarlık düzeyininin üzerinde bir devlet olmayı mutlaka başaracaktır. Hedefimiz de budur" dedi.

Günay daha sonra dev tencerenin başına geçerek etli pilavdan yedi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Günay, "Terör olayları turizmi etkiler mi?" sorusunu, "Türkiye'nin gelişmesini, güçlenmesini hiçbirşey etkileyemez. Ancak zaman zaman bu ayak bağları, bu ayak oyunları, ihanetler bizi üzüyor. Bunlar olmasa çok daha mutlu oluruz. Nereye zarar veriyor terör eylemleri? Güya haklarını savundukları Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine zarar veriyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde inanılmaz bir turizm potansiyeli var. Kültür turizmi ve şehircilikle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Milyonlarca insan gelebilir. Bölgenin gençleri iş bulabilirler. Ama terör nedeniyle bölge çok geriliyor. Türkiye'nin bütünündeki turizme değil ama o bölgenin turizmine büyük zarar veriyor. Fakat ne yazık ki asıl o bölgenin hakkını savunduklarını söyleyen insanlar o halka ihanet ediyorlar" diyerek yanıtladı. "Son zamanlarda artan eylemleri neye bağlıyorsunuz?" sorusunu ise Günay şöyle cevapladı: "Geçecek arkadaşlar. Çok fazla panik yapmamak gerekiyor. Şu günlerde Türkiye'nin demokratikleşmesi, barışçı bir anlayış doğrultusunda gelişmesi için çalışmalar yapılıyor. Halkın Ankara'ya olan umudu arttı. Bazıları bundan rahatsız. Barışın ve demokrasinin yaygınlaşmasından rahatsız. Çünkü bazıları gerginlikten besleniyorlar. Terörden ve çatışmadan besleniyorlar. Artık son çırpınışları. Türk insanı terörün hiçbirşeye fayda getirmediğini biliyor. Terörle hiçbir sorunun çözülmeyeceğini biliyorlar. Teröristlerin ve ihanet odaklarının son çırpınışları bence"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu - Kültür Ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Bolu'da Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement