Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 75. Yılı - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 75. Yılı

Büyük Önder Atatürk\'ün Ebediyete İntikalinin 75. Yılı

Sivas, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tokat ve Tunceli'de tören düzenlendi

10.11.2013 13:40

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75. yılında Sivas, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tokat ve Tunceli'de törenlerle anıldı.

Sivas'ta, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma töreninde, Vali Zübeyir Kemelek, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri anıta çelenk sundu.

Saat 09.05'te saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen bayraklar, yarıya indirildi. Daha sonra Atatürk Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde anma programı düzenlendi. Programda, lise öğrencilerinin çalışmalarından oluşan "Atatürk" konulu resim sergisi açıldı.

Malatya

Malatya'da Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Atilla Darendeli ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kurnaz, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı. Kurnaz, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının  ülkeyi parçalamak isteyen iç ve dış düşmanlara karşı kahramanca mücadele edip, hürriyet, bağımsızlık, bayrak ve vatan uğruna büyük fedakarlıklar gösterdiklerini belirtti.

Kurnaz, şunları kaydetti:

"Bizlere emanet ettiğiniz kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Milletimiz göstermiş olduğunuz muasır medeniyet hedefine ulaşmak için yılmadan, usanmadan çalışmaktadır. Büyük yoksulluklar içinde bulunmanıza karşın tarihte eşi görülmemiş kahramanlıklar gösterdiniz. Bu kutsal vatanı bizlere emanet eden başta siz olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhlarınız şad olsun."

Törene katılanlar, daha sonra Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Elazığ, Erzincan, Tokat ve Tunceli

Elazığ'da, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Vali Ömer Faruk Koçak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saat 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.

Erzincan'da Vali Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Vekili Tuğgeneral Mehmet Göktan, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi. Katılımcılar, daha sonra İMKB Nevzat Ayaz Fen Lisesi öğrencileri tarafından Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen programa geçti.

Tokat Valiliği önünde düzenlenen törene, Vali Mustafa Taşkesen, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Belediye Başkanı Adnan Çiçek, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75. yılı, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen "10 Kasım Anma Programı" ile devam etti.

Tunceli'de düzenlenen törende, Vali Hakan Yusuf Güner ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saat 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi. Törene kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, emniyet mensupları, askerler ve öğrenciler katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam eden anma programında Munzur Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Eylem Özyol Eslek, Atatürk'ün ülkede umutsuzluğun egemen olduğu bir dönemde toplumun dinamiklerini yönlendirerek, bağımsızlığı ve çağdaşlığı amaçlayan Kurtuluş hareketini ve Türk inkılaplarını başarıya ulaştırdığını, Türk ulusunun büyük özlemini gerçekleştirdiğini belirtti.

Program, öğrencilerin okuduğu şiirler, oratoryo, ödül töreni ve müzik dinletisi ile sona erdi.

Programa, Vali Güner, Tunceli CHP Milletvekili Kamer Genç, Tümgeneral Kırkaya, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 75. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement