CHP'li Tanrıkulu: Bakanın Bilgisi Yetersiz Midir? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanrıkulu: Bakanın Bilgisi Yetersiz Midir?

CHP\'li Tanrıkulu: Bakanın Bilgisi Yetersiz Midir?

Başbakan'a Bakanlar Kurulu'nda, Kahire Büyükelçisi Botsalı'nın Mısır'ın son durumuna ilgili sunum yapması CHP'nin sorularına yol açtı.

22.08.2013 08:42  Güncelleme: 13:09

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Bakanlar Kurulu'nda Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın Mısır'ın son durumuna ilgili sunum yapmasına dikkat çekerken, "Bakanın bu konuda bilgisi yetersiz midir?" diye sorduCHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Bakanlar Kurulu'nda Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın Mısır'ın son durumuna ilgili sunum yapmasına dikkat çekerken, "Bakanın bu konuda bilgisi yetersiz midir?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan'ın yazılı cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi veren Tanrıkulu, "Bakanlar Kurulu, başkanlığınızda toplanmıştır. Başbakanlık Merkez Bina'da, saat 13.25'te başlayan toplantıda, bölge ve uluslararası alandaki gelişmeler ağırlıklı olarak ele alınacağı Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Ankara'ya çağrılan Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Sayın Hüseyin Avni Botsalı'nın, Mısır'ın son durumuyla ilgili sunum yapacağı belirtilmiştir" diyerek şöyle devam etti:

"Bakanlar Kurulu'nda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konuyla ilgili bilgi vermesi yerine neden büyükelçinin bizzat bilgi vermesi tercih edilmiştir? Bakanın bu konudaki bilgisi yetersiz midir? Bakanlar Kurulu'nun sadece Mısır gündemiyle toplanmasının nedeni nedir? Olayın Türkiye'deki iç gelişmelerin önüne geçmesinin sebebi nedir? Mısır'da Türk yatırımcılarının ne kadar yatırımı vardır? Mısır'da ne kadar işadamı ve Türk yaşamaktadır? Mısır'la ticari ilişkiler hangi düzeydedir?

AK Partili yöneticiler ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Mısır'daki katliamla ilgili tutumuna ilişkin 'Böylesi zulüm, böylesi bir katliam karşısında adında İslam bulunan bir teşkilatın bu duruşunu içime sindiremediğimden böyle bir onursuzluğu kabul edemeyeceğimden ben istifa ediyorum, derdim, tavrımı öyle koyardım' açıklaması yapmıştır. İhsanoğlu ile bir görüşmeniz olmuş mudur? İstifa etmesi yönünde bir temenni kendisine iletilmiş midir?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu: Bakanın Bilgisi Yetersiz Midir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement