Çılgın Aşık Dehşetinde, Ailelerin Barış Yemeği - Son Dakika
Güncel

Çılgın Aşık Dehşetinde, Ailelerin Barış Yemeği

Çılgın Aşık Dehşetinde, Ailelerin Barış Yemeği

İzmir'in Çankaya Semtinde, Nihat Altuğ'un, Platonik Olarak Sevdiği Nergiz Karataş'ı Nişanlandığını Öğrenince Öldürmesi, Kardeşini de Yaralayıp Kalbine Ateş Ederek İntihar Etmesiyle Başlayan Gerginlik İki Ailenin Barış Yemeğiyle Sona Erdi.

11.12.2010 19:21

İZMİR'in Çankaya semtinde, Nihat Altuğ'un, platonik olarak sevdiği Nergiz Karataş'ı nişanlandığını öğrenince öldürmesi, kardeşini de yaralayıp kalbine ateş ederek intihar etmesiyle başlayan gerginlik iki ailenin barış yemeğiyle sona erdi. Siyasilerin ve emniyet yetkililerinin araya girdiği aile üyeleri, yaşananları kötü bir kader ve şansızlık olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Geçen kasım ayında saat 14.30 sıralarında Fevzipaşa Bulvarı 41 numaradaki Karadeniz İşhanı'nda meydana gelen olayda, 22 yaşındaki Nihat Altuğ, bir süredir sevgisine karşılık bulmadığı 18 yaşındaki Nergiz Karataş'ın, amcasının oğlu Erol Karataş'la nişanlandığını öğrenince çalıştığı işyerine gitmişti. Burada 6. kattaki tekstil atölyesinde çalışan Nergiz Karataş'ı dışarıya çıkardıktan sonra konuşmaya başlamışlardı. İşyeri sahibinin uyarısı üzerine merdivenlerden aşağıya indikleri sırada Nihat Altuğ, nişanlısından ayrılmayı kabul etmeyen Nergiz Karataş'ı ''Seni kimseye yar etmem' diye bağırıp göğsünden ve kolundan vurarak öldürdü. Ardından kendisini engelemeye çalışan Karataş'ın kız kardeşi 16 yaşındaki Songün Karataş'ı ayağından vuran Nihat Altuğ, ruhtasız tabancasını daha sonra kendisine çevirerek kalbine ateş ederek canına kıydı. Göğsüne ve koluna isabet eden üç kurşunla hayatını kaybeden Nergiz Karataş, Pınarbaşı Mezarlığı'nda, Nihat Altuğ da, memleketi Mardin'in Ömerli İlçesi'nde toprağa verildi.

HAYATI FİLM GİBİ ÇIKTI

Sevgisine karşılık bulamayınca dehşet saçan Nihat Altuğ'un, kan davası içinde büyüyen film gibi hayatı olduğu, olayın ardından ortaya çıkmıştı. Altuğ'un 11 yıl önce, henüz 11 yaşındayken, kan davası yüzünden Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Sağlık Köyü'nde, babası Hasan Altuğ'u cami çıkışında kaybettiği anlaşılmıştı. Altuğ'un daha sonra cezaevinden tahliye olan babasının katilini öldüren ağabeyi Abdülvahap Altuğ'un yerine yaşı küçük olduğu için suçu üstlendiği belirlenmişti. Yaklaşık iki yıl cezaevinde kalan Nihat Altuğ'un, gerçeğin ortaya çıkıp ağabeyinin tutuklanmasının ardından tahliye edildiği ve İzmir'e kaçtığı öğrenilmişti. Nihat Altuğ'un burada da geçen yıl yine kan davalılarının silahlı saldırısı sonrasında üç yerinden yaralandığı ve bir bacağının bu nedenle sakat kaldığı bastonla yürüdüğü ortaya çıkmıştı.

GERGİNLİK BARIŞLA BİTTİ

Olayın ardından polis ekipleri, olası bir olayın önüne geçmek için her iki ailenin yaşadığı evlerin yakınlarında önlem aldı. Mardinli olan aileler arasındaki gerginlik, bölgenin ileri gelenleri, siyasiler ve emniyet yetkililerinin girişimleriyle yumuşadı. Ailelerin biraraya gelmeyi kabul etmesiyle de barış yemeği düzenlendi. Yemeğe Konak İlçe Emniyet Müdürü Derya Kılıç, CHP Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı Kemal Altundağ, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Kahraman ile Nergiz Karataş'ın Babası Aslan Karataş, Nihat Altuğ'un ağabeyleri Musa Altuğ ve Kasım Altuğ, ailenin yakınları katıldı. Birlikte yenen yemeğin ardından yapılan kısa toplantı sonrasında da, aileler birbirlerine sarılıp yaşanan üzüncü olayı unutma sözü verdi. İki aile adına açıklama yapan Kasım Altuğ, yaşananları kötü bir kader ve şansızlık olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Barış sürecini yakından takip eden İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ise, ''Üzücü bir olaydı. İnsanların olayları şiddet yerine barışla çözmeleri sevindirici' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çılgın Aşık Dehşetinde, Ailelerin Barış Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement