"Çocuklar Öldürülmesin" - Son Dakika
Güncel

"Çocuklar Öldürülmesin"

"Çocuklar Öldürülmesin"

İzmirli anasınıfı öğrencileri, Huzurevi'nin duvarlarına "dünya güzel koksun diye" çiçek resimleri çizdi; "Çocuklar öldürülmesin" mesajları verdi.

01.09.2012 13:37  Güncelleme: 13:33

Bugün "Dünya Barış Günü"

1 Eylül Dünya Barış Günü için bir araya gelen İzmirli anasınıfı öğrencileri, Huzurevi'nin duvarlarına "dünya güzel koksun diye" çiçek resimleri çizdi; "Çocuklar öldürülmesin" mesajları verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokullarında eğitim gören çocuklar, Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'nde bir araya gelerek "barış" resimleri çizdiler. Barış kelimesiyle ilgili düşüncelerini de söyleyen çocuklar, dünyayı yöneten büyüklere anlamlı mesajlar verdiler.

Anaokulu öğrencilerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı ve Huzurevi sakinleri yalnız bırakmadı. Dünyanın her zamankinden daha fazla barışa ve sevgiye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Dr. Türkegül Kocaoğlu, "Ne yazık ki, gelecek nesillere güzel bir dünya bırakamıyoruz. Çocuklarımızı kaybediyoruz, bu beni derinden yaralıyor.

Bazılarının oyun oynarken hayatlarını kaybetmesi büyük bir dram. Bir anne olarak kahroluyorum. Bizler, yurtta barış, dünyada barış diyen bir neslin temsilcileriyiz. Çocuklarımızın bugün yaptığı etkinlikten herkesin ders alması lazım" diye konuştu.

İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı da, barışın çocuklara anlatılması gerektiğini vurgulayarak, "Çocuk demek özgürlük, gelecek, barış demektir. Barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. Esas olan, barış kelimesini daha yüksek sesle bağırmak. Savaşlarda hiçbir zaman kazanan olmaz. Dünyada hep barış olsun diyoruz. Bu dünya herkese yetecek zenginliğe sahip; yeter ki, eşit paylaşalım. Çocuklarımıza şimdiden iyice anlatalım ki, hep barış türküleri, barış sözcükleri söylesinler" dedi.

"Dünya güzel koksun diye…"

Hep birlikte "Barış istiyoruz, savaş istemiyoruz" diyen 5 – 6 yaş grubu miniklerin "barış ne demek" sorusuna verdikleri yanıtlar şöyle oldu:

Canan Gökçeözoğlu: "Çiçek resmi çiziyorum. Barış, hiç kavga olmaması demek. Hiç kimse kimseyle kavga etmesin. Savaş olmasın."

Sıla Erdal: "Kavga etmeyelim, birbirimizi sevelim."

Elif Su Ercan: "Barış, arkadaşını mutlu etmek demek."

Ege Karahan: "Barış için burada güvercin resmi çiziyorum."

Bengü Su Laka: "İnsanlar, küstüğünde barışır."

Atlas Bozkurt: "Kavga olmaması"

Ata Kılıç: "Savaşmamak"

Hakan Aktan Çelik: "Dünya güzel koksun diye çiçek resmi yapıyorum."

"Çocuklar öldürülmesin"

Çocukların "dünyada barış olması için ne yapmamız gerekir" sorusuna verdikleri yanıtlar da şöyle:

Atlas Bozkurt: "Vurmamak kavga etmemek."

Damla Polat: "İyi olan hiçbir şey kırılmasın yok olmasın."

Arda Erkan: "Çocuklar öldürülmesin."

Tuna Övünç: "Bizi üzseler bile biz çiçek vermeliyiz."

Enes İde: "Silahları ve bombaları kaldırmalıyız."

Canan Özoğlu: "Silahları tüfekleri kırarak."

Arda Erkan: "Çocuklara oyuncak silah vermemeliyiz."

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement