Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Abdulaziz İçin Suudi Arabistan'da - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Abdulaziz İçin Suudi Arabistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybeden Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in cenaze törenine katılmak üzere Riyad'a geldi.

23.01.2015 14:19  Güncelleme: 14:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayip, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in cenaze törenine katılmak üzere, özel uçak "GAP" ile saat (TSİ) 13.20'de Riyad'a geldi.

BÜYÜKELÇİ KARŞILADI

Erdoğan'ı, Riyad Havalimanı'nda, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Yunus Demirer ve öteki ilgililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Riyad'a geldi.

ERDOĞAN CENAZEYE GİTTİ

Somali'deki programlarını erteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Suud'un cenaze törenine katılmak üzere Suudi Arabistan'a gitti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Afrika Boynuzu ülkelerini kapsayan resmi ziyaretlerinin ilk durağı Etiyopya'daki temaslarının ardından Sabah saatlerinde Riyad'a gitti.

PROGRAMI SÜRECEK

Erdoğan, Kral Abdullah'ın bugün ikindi namazının ardından düzenlenecek cenaze merasimine katıldıktan sonra Cibuti'ye hareket edeceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bugün yapacağı Somali ziyaretini ise 25 Ocak Pazar günü gerçekleştireceği öğrenildi.

MISIR'DAN TAZİYE

Vefat haberinin ardından bir taziye de Mısır'dan geldi. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in vefatı nedeniyle Kral Abdullah'ın ailesine ve Suudi Arabistan halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

SİSİ DE, DAVOS'TAKİ DÜNYA EKONOMİ FORUMU'NU YARIDA BIRAKTI CENAZEYE GİDİYOR

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sisi, cenaze törenine katılmak için İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nu (WEF) yarıda bıraktı. Kaynaklar Sisi'nin, törene katılacak üst düzey Mısır heyetine başkanlık edeceğini belirtti.

"DARBECİ" DEDİĞİ SİSİ'YLE İLK KEZ AYNI ORTAMDA BULUNDU

Bu cenaze büyük de bir buluşmaya sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Mısır'daki darbenin ardından ilk kez aynı ortamda bulundu.

BM'DE SERT TEPKİ GÖSTERMİŞ, SİSİ VAR DİYE YEMEĞE KATILMAMIŞTI

Sisi ile ilgili en ağır ifadeleri BM Genel Kurulu'nda kullanan Erdoğan, "Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş iktidar darbeyle indirilirken Birleşmiş Milletler'de ülkeler bunu izliyor ve darbeyi yapan meşrulaştırılıyor. Birleşmiş Milletler doğruyu savunma konusunda çok daha cesur olmalıdır" demişti.

Erdoğan, Ban Ki-moon'un verdiği yemeğe ise, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile aynı masaya verildiği için katılmamış ve "Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Abdulaziz İçin Suudi Arabistan\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Abdulaziz İçin Suudi Arabistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement