Denizli'deki Kaçak Avcılık İddiası - Son Dakika
Güncel

Denizli'deki Kaçak Avcılık İddiası

Denizli\'deki Kaçak Avcılık İddiası

Belek Belediye Başkanı Mecek ve arkadaşlarının kaçak avladıkları öne sürülen yavru geyiğin, hükümet veterinerince hazırlanan raporda, "korku ve heyecana bağlı gelişen oluşumlar nedeniyle" öldüğü belirlendi

31.07.2013 19:27

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinin Belediye Başkanı Yusuf Mecek ve üç arkadaşının kaçak avladıkları öne sürülen yavru geyiğin, "korku ve heyecana bağlı gelişen oluşumlar nedeniyle" öldüğü bildirildi.

Belek Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Başkan Yusuf Mecek ve üç arkadaşının, Denizli'nin Çivril ilçesi yakınlarında kaçak avlandıkları yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. Açıklamada, yavru kızıl geyik üzerinde Çivril'deki Hükümet Veteriner Hekimi Ahmet Kocakaplan tarafından inceleme yapıldığını ve rapor hazırlandığı ifade edildi.

Raporda, iki aylık olduğu belirlenen yavru geyik üzerinde herhangi bir ateşli silah yarasına rastlanmadığının vurgulandığı açıklamada, hayvanın aşırı korku ve heyecana bağlı olarak yaşamını yitirdiğinin tespit edildiğinin raporda yer aldığı kaydedildi.

Belediye Başkanı Yusuf Mecek de yaptığı açıklamada, basında yer alan haberleri, "şaşkınlık içinde" takip ettiğini bildirdi. Mecek, açıklamasında, "Her şeyden önce bir hayvansever ve hayvan dostu belediye başkanı olarak, ismimin bu tarz haberlerde sırf siyaset aracı olsun diye kullanılmasına üzülmekteyim. Bahsi geçen haberin şahsımla herhangi bir ilgisinin söz konusu olması mümkün değildir" ifadesini kullandı.

Çivril ilçesi Akdağ-Ortatepe yangın gözetleme kulesinde görevli orman muhafaza memurları, önceki gece 4 kişilik bir grubun kaçak avlandığı ihbarı üzerine jandarmaya bilgi vermiş, jandarma ekipleri, Başkan Mecek'in de içinde bulunduğu otomobili, Kavakalanı köyü yakınlarında durdurmuştu. Araçta yaralı bir kızıl geyik yavrusu ile ruhsatlı üç av tüfeği bulunmuş, Mecek ve beraberindekiler geyiği yolda yaralı halde bulduklarını ve Antalya'da veteriner hekime götürmek üzere araca aldıklarını söylemişlerdi. Başkan Yusuf Mecek'in de arasında bulunduğu dört kişiye, kaçak avlandıkları gerekçesiyle 18 bin 996 lira ceza kesilmiş ve av tüfeklerine el konulmuştu. Yaralı geyik ise tedavisi için Denizli'ye gönderilirken yolda ölmüştü. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizli'deki Kaçak Avcılık İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement