Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)48 DEAŞ HEDEFİ VURULU, 15 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜSURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 48 hedefi havadan vurularak imha edilirken 15 terörist etkisiz hale getirildi.

21.12.2016 10:40

1)48 DEAŞ HEDEFİ VURULU, 15 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 48 hedefi havadan vurularak imha edilirken 15 terörist etkisiz hale getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 120 günden bu yana sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), El Bab- Halep yoldunda tam kontrolü sağladı. Terör örgütü DEAŞ'a ait 48 hedefin Türk Hava Kuvvetleri tarafından savaş uçaklarıyla havadan bombalandığı harekatta 15 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir aracın geçişi sırasında patlaması sonucu 4 Türk askeri yaralandı. Gün içerisindeki çatışmalarda 1 ÖSO askerinin de yaralandığı ve 43 el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildiği harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, şöyle denildi: "Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab'ın ele geçirilmesine yönelik ileri harekata devamla, Bab-Halep yolunda tam kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile yerleri tespit edilen DEAŞ terör örgütü hedefleri ateş destek vasıtaları ile ateş altına alınmış, gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 1 muhalif yaralanmış; TSK'ya ait bir aracın geçişi esnasında el yapımı patlayıcı patlaması sonucu 4 kahraman personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait toplam 48 hedef imha edilmiştir. Harekat neticesinde ilk tespitlere göre 15 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 43 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."

KİLİS/DHA

======================================================

2)AMEDSPOR TAKIM KAPTANI ŞEHMUS ÖZER, TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ

SON RÖPORTAJI

AMEDSPOR (AMED Sportif Faaliyetler) kaptanı Şehmus Özer, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Haberi kamuoyu ile paylaşan Amed spor'un Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Güzel İnsan, Koca yürekli Lider,Kaptan. Seni Unutmayacağız Büyük Golcü...." ifadelerine yer verildi.

Amedspor takım kaptanı 36 yaşındaki Şehmus Özer'in bir düğün için Malatya'dan Mardin'e giderken aracının uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Kendisinden iki gündür haber alınamayan Özer ile ilgili takımın Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  "Amedspor Takım Kaptanı Şehmuz Özer'i Trafik Kazasında Kaybettik. Başımız Sağolsun...

Güzel İnsan, Koca yürekli Lider,Kaptan. Seni Unutmayacağız Büyük Golcü...."

Haber spor kamuoyunda büyük üzüntü yaratırken, futbolcu Şehmus Özer'in cenazesinin ne zaman toprağa verileceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

SON RÖPORTAJINI VERDİ

Şehmus Özer, geçen hafta Diyarbakır' da Amedspor' un Fenerbahçe ile oynadığı ve kendisinin de gol attığı maç öncesi son röportajını vermişti

Görüntü Dökümü

-----------------------ARŞİV

-Şehmus Özer ile geçen hafta (15 Aralık tarihinde yapılan röp

-Amedspor takımını stada getiren otobüs

-Şehmus Özer in otobüsten inmesi

-Detay görüntüler

DİYARBAKIR, -

======================================================

3)3 MÜRETTEBATI SAHİL GÜVENLİK KURTARDI

ANTALYA açıklarında makine arızası nedeniyle sürüklenen teknede başını çarparak yaralanan kaptan ile 2 mürettebat Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Mürettebatı botla alan ekipler, kaptanı ise helikopterle hastaneye ulaştırdı.

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, önceki gün saat 09.30 sıralarında Antalya'nın 18 deniz mili açığında içinde 3 kişinin bulunduğu teknenin makine arızası nedeniyle sürüklendiği ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Sahil Güvenlik Botu tarafından tekneyle irtibat kurulurken, kaptanın başını çarparak yaralandığı ve acil tahliyeye ihtiyaç duyulduğu haber verildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı helikopter tekneye ulaşarak kaptanı aldıktan sonra tedavisi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Teknede kalan 2 mürettebat ise Sahil Güvenlik Botu'ya kurtarılarak kıyıya getirildi.

Görüntü Dökümü

------------------

Sahil Güvenlik helikopteri kamerasından teknenin görüntüsü

Sepetin tekneye indirilmesi

Yaralı kaptanın sepete konulup yukarı çekilmesi

Helikopter kamerasından kaptanın bindirilmesi

Yaralının hastaneye götürülmesi

Haber-Kamera: ANTALYA,

========================================================

4)KAFEDE KAR MASKELİ SALDIRGANLAR DEHŞET SAÇTI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

MALATYA'da 35 yaşındaki Ümit kahraman Tutal, bir kafeteryada arkadaşlarıyla otururken içeri giren kar maskeli 3 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Kafede bulunanlar panik içinde kaçışırken başından yaralanan Tutal yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı.

Olay, geç saatlerde Yeşilyurt İlçesine bağlı Abdullah Gül Parkında bulunan bir kafeteryada meydana geldi. Ümit Kahraman Tutal, beraberinde Ali İhsan Delikaya ve Tayfur Kartal'la kafeteryada otururken içeriye giren karmaskeli 3 kişi pompalı tüfekle dehşet saçtı. Tutal'ın masanı yaklaşan saldırganlar üç kişiye art arda ateş açtı. Kafeteryada bulunanlar panik ve korku içerisinde kaçışırken, Tutal ve beraberindekiler yaralandı. Saldırganlar olay yerinden uzaklaşırken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Malatya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan saçmaların başına isabet ettiği Tutal doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Delikaya ve Kartal ise tedavi altına alındı.

Polis olaydan sonra kaçan kar maskali saldırganları yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Mikail PELİT/MALATYA,

===================================================

5)SATIRLI SOYGUNCU YAKALANDI

KONYA'da elindeki satırla girdiği marketin kasasından 750 lira parayı alıp kaçan ve polis tarafından 28 yaşındaki Fatih Özer, tutuklandı. Olay anı ise işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.  Olay, geçtiğimiz Pazar günü saat 20.45 sıralarında merkez Meram İlçesi Mehmet Vehbi Mahallesi Taşcami Uzun Harmanlar Mahallesi'ndeki bir markette meydana geldi. Elindeki satırla markete giren bir kişi, kasiyerleri ölümle tehdit ederek kasada bulunan 750 lirayı alıp kayıplara karıştı. Bu anlar ise işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Durum polise bildirilmesi üzerine çalışma başlatan Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler, işyeri ve çevredeki 100 adet güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Polis, yaptığı inceleme sonrası şüphelinin aynı mahallede oturan ve hırsızlık suçundan kaydı bulunan Fatih Özer olduğunu tespit etti. Evinde gözaltına alınan ve suçlamaları kabul etmeyen Özer, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

----------------

Şüphelinin elindeki satırla markete girmesi

Şüphelinin çalışanlara bağırması

Şüphelinin parayı alıp kaçması

Şüphelinin sağlık kontrolünden geçirilmesi

(Haber: Tolga YANIK Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

====================================================

6)GAZİANTEP'TE YOĞUN KAR YAĞIŞI

GAZİANTEP'te etkili olan yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Hava sıcaklığının eksi derecelere kadar düştüğü kentte, gece geç saatlerde başlayan kar yağışı etkisini arttırarak sürdürdü. Kar yağışı nedeniyle sabah erken saatlerde işe gitmek isteyenler zor anlar yaşadı. Araçların kaydığı ve sürücülerinin zor durumda kaldığı kar nedeniyle bazı servis araçları da yolda kaldı. Yolda kalan servis araçları, içerisindeki öğrenciler tarafından itilerek kurtarılmaya çalışıldı. Bazı kişiler ise, kar nedeniyle kayganlaşan yollarda ilerlemekte güçlük çeken araçların üstüne çıkarak kaymasını engellemeye çalıştı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Trafikte kalan araçlar

Yolda kayan araçlar

Sürücülere yardım etmek isteyen yayalar

Servis araçlarını itekleyen öğrenciler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: ÖZEL

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 196 MB

=======================================================

7)KİLİS'TE KAR, YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

KİLİS'te etkisini artırarak devam eden kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Kentte gece geç saatlerde başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam etti. Kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yollarda yürümeye çalışanşlar zor durumda kaldı. Kayganlaşan yollarda ilerlemeye çalışan araçlar kayarken, sürücüleri de zor durumda kaldı. Polislerin uyarılarda bulunduğu sürücüler, güçlükle ilerlerken kentteki kar yağışı sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Kar yağışı

Araçların kayması

Belediye işçililerini çalışması

Vatandaşların yürümesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 295 MB

======================================================

8)6 KİŞİLİK AFGANİSTANLI AİLE SOBADAN ZEHİRLENDİ

KÜTAHYA'da 6 kişilik Afganistanlı sığınmacı aile, evlerindeki kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.Olay saat 01.30 sıralarında Hamidiye Mahallesi Karaseyit Sokak'ta Afganistanlı sığınmacı Muhammed Khalifeit'in ailesiyle birlikte kaldığı evde meydana geldi. 6 kişilik Khalifeit ailesi kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Geceleyin uyanan ve zehirlendiğini anlayan Muhammed Khalifeit, komşularından yardım istedi. Muhammed Khalifeit ile eşi ve 4 çocuğu çağırılan ambulanslarla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.Hastanede tedavi altına alınan Khalifeit ailesinin sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtilerken polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Evin önündeki ambulansın,

-Zehirlenenlerin ambulansa bindirilmesi,

-Zehirlenenlerin ambulansla hastaneye getirilmesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

======================================================

9)DONAN MOGAN GÖLÜ'NDE KÖPEKLERİ İLE GEZİYE ÇIKTI

ANKARA'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü, soğuk havalar nedeniyle tamamen buz tuttu. Göl üzerindeki balıkçı tekneleri ve deniz bisikletleri mahsur kalırken, bir grup genç göl üzerinde Ankara oyun havası eşliğinde oynarken, Arif Uysal adlı bir vatandaş ise köpekleri ile gezinti yaptı. Derinliği 5 metreyi bulan buz tutan Mogan Gölü'nde kartpostallık görüntüler oluşurken, balıkçı tekneleri ile deniz bisikletleri mahsur kaldı. Balık tutmaya giden vataşlar ise gölün buz tutması nedeniyle hayal kırıklığına uğrarken, bir grup genç ise donmuş göl üzerinde Ankara oyun havası eşliğinde oynadılar. Bazı gençler ise yaktıkları ateşle göl kenarında ısınmaya çalıştılar. Gölbaşı Belediyesi de, vatandaşların buzlu Mogan Gölü'ne girmemeleri konusunda uyarı levhaları asmak durumunda kaldı.

Mogan Gölü'nün donmasını fırsat bilen Arif Uysal adlı bir vatandaş ise yanınan aldığı köpekleri ile birlikte donan gölü boydan boya gezdi. DHA muhabirinin çağrısı üzerine göl kenara gelen Arif Uysal, "Donmuş göl üzerinde gezmek gayet keyifli, ama hiç kimseye tavsiye etmem, çünkü çok tehlikeli" dedi. Uysal, geçtiğimiz günlerde donan Mogan Gölü üzerinde otomobil ve motosikletle tehlikeli bir gezinti yapmıştı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Donan Mogan gölünden detay görüntntüler,

Mahsur kalan tekneler ve deniz bisikletlerinden görüntüler,

Donan göl üzerinde köpekleri ile gezi yaparn Arif Uysal'Dan görüntü,

Donan göl üzerinde köpekleri ile gezi yaparn Arif Uysal'Dan görüntü,

Göl üzerinde oynayan gençlerden görüntü,

Ateş yakan gençlerin ısınma görüntüsü

Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI(Ankara), (DHa)-

==============================================

10)KÜTAHYA'DA GENÇLERİN KARTOPU SAVAŞI

KÜTAHYA'da sosyal medyadan yapılan 'Kartopu savaşı' çağrısı üzerine Valilik önünde toplanan bir grup genç birbirlerini kartopu atarak eğlendi.

Akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden kar yağışı Kütahya'da etkili oldu. Sosyal medya üzerinde yapılan çağrı üzerine geceleyin Kütahya Valiliği önündeki Zafer Meydanı'nda toplanan çoğunluğu üniversite öğrencisi olan 100'ü aşkın genç kartopu savaşına tutuştu. Yaklaşık yarım saat süreyle birbirlerine kartopu atan gençler daha sonra dağıldı.

Geceleyin sokağa çıkan bazı vatandaşlar da cep telefonlarıyla bol bol fotoğraf çekti.

Görüntü dökümü:

---------------------------

-Valilik önünde kartopu oynayan gençlerin,

-Sokakta hatıra fotoğrafı çeken çocukların ve vatandaşların görüntüsü bulunuyor.)

haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

==============================================

11)YOKSULA 'ASKIDA SİMİT'

İZMİT kent merkezinde simitçi 44 yaşındaki İsmail Mersin yoksullar için tezgahında 'Askıda simit' kampanyası başlattı. Her gün müşterilerinden 10 kişi birer simit parası verirken, simitler yoksullara ücretsiz veriliyor. Hürriyet Caddesi'nde simit tezgahı bulunan İsmail Mersin 'Askıda simit' kampanyası başlattı. 5 yıldır aynı yerde simitçilik yapan İsmail Mersin'in kampanyasına her gün 10 müşterisi birer simit alarak destek oluyor. Günde yaklaşık 250 simit satan İsmail Mersin tezgahına "Gerçekten parası olmayan Allah rızası için simit alabilir" yazısını da asarak kendisi de gücünün yettiği kadar ihtiyaç sahiplerine ücretsiz simit veriyor. İsmail Mersin simit almaya gücü yetmeyen vatandaşlarla simitlerini paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Yaklaşık 5 yıldır simitçilik yapıyorum. Parası olmayan insanlar simit almak istiyorlar. Ben de başlattığım askıda simit kampanyası ile onlara destek olmaya çalışıyorum" dedi.Askıda simit kampanyasına vatandaşların ilgi gösterdiğini söyleyen Mersin, "Kampanyaya destek olan 10 duyarlı insan var. Her gün askıda simit kampanyasına destek oluyorlar. Ayrıca onun dışında gerçekten parası olmayanlara da Allah rızası için para almadan simit veriyorum. Kampanyayı gören vatandaşlar beni tebrik ediyorlar" diye konuştu.

Para vererek çocuklarına simit alan Enes Kartal kampanyayı görünce İsmail Mersin'i tebrik ederek, "Kampanya yapan simitçiden Allah razı olsun. Güzel bir uygulama başlatmış. Umarım bütün simitçilere örnek olur" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

- Simit tezgahında olan yazılar

-Simitçi ile röp

-Vatandaşlarla röp

Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli),

=========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement